Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvorena izložba “Ljepota različitosti”

21.11.2018. 17:45
Otvorena izložba  “Ljepota različitosti”


U izložbenom prostoru Arsenala u ponedjeljak je otvorena  izložba "Ljepota različitosti" likovne udruge Art Forum Zadar u okviru  12. saziva Interkultularne art – promocije Zadar 2018. Izložena su djela  60 umjetnika iz raznih zemalja, shodno nazivu izložbe, a temeljna intencija projekta bila je, kako navode organizatori, da se putem izlagalačkih aktivnosti promovira umjetničko stvaralaštvo kao poželjan model komunikacije koji obogaćuje životnu stvarnost ispunjavajući je novim spoznajama.
– Umjetnik je svojevrsni kreator koji uzima samo ono što želi izraziti  kao umjetničku istinu, koja nadilazi uobičajene kanone, a autorska  snaga izraza ima za konačni cilj otkrivanje novih istina. Bez umjetničkog stvaralaštva svijet bi izgledao nedorečen i bez smisla, a svako istinski osmišljeno djelo zrači autentičnošću izraza, jer u protivnom postaje obična preslika, naglasio je predsjednik udruge prof. Boris Žuža  koji je otvorio izložbu te svoje izlaganje zaključio citiravši poznatog riječkog umjetnika Romola Venuccija koji je izjavio da umjetnik mora  stvarati, kreirati i transformirati stvarnost kroz svoju vlastitu duhovnu  prizmu jer umjetnost je ljudska ispovijest onoga koji stvara.
U ime Grada Zadra i Zadarske županije koji su potpomogli izložbu s  par prigodnih riječi okupljenima se obratila Dina Bušić.  
Na izložbi se moglo čuti i to kako je vrijedno za istaknuti kako „Ljepota različitosti" iskazuje evidentan značaj interkulturalne dimenzije  umjetnosti, promovirajući ideju međuljudske tolerancije i razumijevanja putem razmjene umjetničkih kreacija i njihove promocije, posebice  u kontekstu aktualnog trenutka današnjeg svijeta opterećenog brojnim  proturječnostima. Izložba se može razgledati do 30. studenoga 2018.