TIHI OBRT Kod 53-godišnjaka u obiteljskoj kući pronađeno 419 stabljika marihuane, 174 na sušenju, marihuana za prodaju, vaga i uređaj za vakumiranje

Slika korisnika mkvanja
Dovršeno kriminalističko istraživanje kaznenog djela proizvodnje opojne droge
Anamarija BILAN
Na Brodarici otkriven pravi obiteljski biznis

U uredu načelnika u sjedištu Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića 30, u Zadru, održana je konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznenog djela proizvodnje veće količine opojne droge.

Na konferenciji  je istaknuto kako je kod 53-godišnjaka na Brodarici u Zadru u potkrovlju obiteljske kuće, pronađeno 419 stabljika marihuane od 4 do 100 cm, te njih 174 na sušenju.

“Poduzetnik” je, kako je istaknuto na konferenciji, cijelo potkrovlje kuće uredio u laboratorij za uzgoj. Prema podatcima iz PU zadarske godišnje je mogao uzgojiti oko 60 kg marihuane.

Osim stabljika, djelatnici PU zadarske pronašli su i pola kg marihuane za prodaju, vagu i uređaj za vakumiranje. Ova spremna za prodaju bila je znatno bolje kvalitete i skuplja, a njezina cijena iznosi oko 22.000 kuna.

Ukupna vrijednost pronađene marihuana je oko 350.000 kuna, a na crnom tržištu premašila bi iznos od 2 milijuna kuna.

Na konferenciji je, osim načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine, bio i voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

Kasnije opširnije …

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno