Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HT PREMIJER LIGA Veljko Mršić: Nemamo više pravo na grešku

21.11.2020. 12:23


Premijerligaška karavana što se tiče košarkaša Zadra se nastavlja večeras u 19 sati na gostovanju u Zaboku i s tom utakmicom će se zaključiti prva trećina osnovnog dijela prvenstva Hrvatske nakon koje slijedi dvotjedna stanka zbog obveza reprezentacije u kvalifikacijama za Euro.


Vraća se Palokaj
Naravno, primarni cilj kluba s Višnjika je zaključiti pobjednički prvi dio ligaškog natjecanja i s omjerom 9-2 ostati pri vrhu ljestvice, a dodatni motiv Mršićevim igračima u zabočkoj dvorani je i »pokajanje grijeha« nakon šokantnog poraza u gradskom derbiju u utorak. Destabilizirajuće je djelovao taj poraz od Sonik Puntamike i želja je Zadrana pokazati se u Zaboku u najboljem mogućem svjetlu. Odgojne mjere koje je uveo strateg Mršić nakon blamaže u Jazinama sigurno su podigle »borbenu gotovost« u svlačionici, a svjesnost da se u hrvatskom prvenstvu ne može šetnjom do bodova došla je vjerujemo do glave igrača od kojih se očekuje muški pristup od prve do zadnje minute. Činjenica je da se Zadar ove sezone za svaku pobjedu u domaćoj konkurenciji mora dobrano potruditi, a krivi korak više se ne smije napraviti što je istaknuo i sam Mršić u najavi večererašnjeg dvoboja 11. kola.
– Nemamo pravo na grešku nakon poraza od Sonik Puntamike. Vratit će se Jan Palokaj pa ćemo imati i igrača više na vanjskoj poziciji. Moramo se skupiti, odigrati dobru utakmicu i pokazati da je poraz protiv Sonika bio samo loš dan za nas – najavio je gostovanje kod Zaboka trener Veljko Mršić, a koliko će ovosezonska HT Premijer liga biti neizvjesna potvrdio je u četvrtak novi poraz Cibone na Gripama i pred nastavak natjecanja je već sad jasno da će se odvijati mrtva utrka između četiri najjača kluba. Zadar, Cibona, Split i Gorica borit će se žestoko za pozicije pred doigravanje i u tom kontekstu će prevagu donijeti ove nominalno slabije utakmice. Koja momčad bude imala manje kikseva u tzv. malim utakmicama imat će veću šansu za ostvarivanje prednosti domaćeg parketa u doigravanju, pa Zadranima svako novo posrtanje znači i udaljavanje od tog cilja.


Motivirani Zabok
Zabok je znao proteklih sezona staviti soli na rep momčadi s Višnjika, a koliko su motivirani domaći košarkaši pred dolazak Zadra itekako zna bivši stanovnik zabočke svlačionice Domagoj Vuković.
– Nakon teškog poraza protiv Sonika moramo u ovu utakmicu ući s »dvjesto posto« da isperemo ovaj gorak okus i jednostavno moramo pronaći nakon toga pozitivan ritam. Zabok je nezgodan protivnik pogotovo na domaćem terenu. Dobra su ekipa koja će sigurno imati motiv protiv nas, tu je i mladi Tomas koji je igrao u Zadru i sigurno se želi pokazati u najboljem svjetlu. Očekuje nas definitivno jedna teška utakmica u koju moramo ući maksimalno ozbiljno – istaknuo je Vuković.




»Nakon teškog poraza protiv Sonika moramo u ovu utakmicu ući s »dvjesto posto« da isperemo ovaj gorak okus i jednostavno moramo pronaći nakon toga pozitivan ritam
Domagoj Vuković