Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Petroviću rečeno “zbogom”, Anzulović na pregovorima

Autor: Roman Morović

20.12.2008. 23:00
Petroviću rečeno “zbogom”, Anzulović na pregovorima

Foto: Filip BRALA



Aleksandar Petrović više nije trener KK Zadar. Tu je odluku donijeo Upravni odbor kluba na  sjednici u Jazinama. Nakon gotovo jednog sata zasjedanja prisutnim novinarima obratio se predsjednik Kristijan Magaš obznanivši sljedeću odluku.
– Uprava kluba nezadovoljna je sa rezultatima i sa igrom prve momčadi i na osnovu toga donijela je odluku da se treneru Petroviću ponudi sporazumni raskid ugovora. Ukoliko ne pristane na sporazumni raskid ići ćemo na raskid ugovora “nasilnim putem ili kako se već to zove” – kazao je Magaš i dodao kako će do imenovanja novog trenera trenige voditi dosadašnji pomoćni trener Denis Pleslić.
– Trening će sutra voditi Denis Pleslić, a on će najvjerojatnije biti na klupi i protiv Splita, odnosno do imenovanja novog trenera. Ne bih govorio o imenima novog trenera dok ne utvrdimo jesu li slobodni i jesu li voljni doći. Tokom sutrašnjeg dana vjerojatno će se iskristalizirati ime novog trenera.
Na pitanje o evenutalnom povratku Romela Becka, koji je zbog sukoba sa Petrovićem uoči sezone odstranjen iz momčadi, Magaš je kazao.
– Eventualni povratak Becka ovisi o novom treneru koji će odlučiti koje će igrače zadržati, a koje ne. Beck sada ne prima plaću, a direktor Giergia i novi trener će odlučiti o promjenama u igračkom kadru. Treba razmotriti i Dixonovu situaciju i vidjeti koliko su ozbiljni njegovi problemi s ozljedom.
Romel Beck trenutno se nalazi u Meksiku gdje trenira i igra, a ukoliko se i vrati u momčad trebat će mu najmanje mjesec dana za povratak u natjecateljski režim treninga i utakmica. S njim ili bez njega Zadrane već u  utorak očekuje vrlo važan ogled sa Splitom, a stanje u momčadi daleko je od idealnog.
– Momčad mora samo trenirati, igrati i nastaviti dalje prema zacrtanim ciljevima bez obzira o tome tko je trener. Njihovo je da igraju što bolje i da ostvare što bolji rezultat – kazao je Magaš i zaključio.
– I Petrović i Pleslić su obaviješteni o novonastaloj situaciji.
Vrlo kratak nakon sjednice bio je direktor kluba Giuseppe Giergia.
– Konsenzusom je donesena odluka da se smijeni trener Petrović i da se potraži novo rješenje. O imenima novog trenera još uvijek ne bih govorio dok ne vidimo tko je i što je – kazao je Giergia.
Najčešće spominjano ime za sada je ono bivšeg trenera Cibone, a sadašnjeg belgijskog Charleroia Dražena Anzulovića. Anzulović bi, kako neslužbeno doznajemo, u jutarnjim satima trebao biti u Zadru na ragovoru sa čelnicima kluba i vrlo je izvjesno kako će upravo on biti novi trener Zadra. Uprava kluba, međutim, o imenima nije htjela govoriti.
Sad već bivši trener Zadra Aleksandar Petrović nije želio komentirati odluku Upravnog odbora već je samo kratko kazao kako će progovoriti kada on bude smatrao da je potrebno. Dodao je kako je momčadi Zadra u ovom trenutku najpotrebniji mir, te kako je Zadar za njega prošlo svršeno vrijeme. Petrović će u Zadru provesti još nekoliko dana nakon čega putuje u Zagreb, a kako nesluženo saznajemo javnosti bi se mogao obratiti nakon utakmice Zadra i Cibone, 3.1. iduće godine.
Sve u svemu, utakmica s Vojvodinom bila je posljednja u trenerskom mandatu Aleksandra Petrovića na klupi Zadra. Trening u ponedjeljak vodit će Denis Pleslić, a tokom dana trebalo bi se saznati ime novoga trenera.