Doživjela popularnost u 95. godini

Slika korisnika admin
ika95_3
Velimir BRKIĆ
Ika Baričević: Trebala sam doživjeti 95. da postanem popularn

Ika Baričević pok. Šime, rođena 18. prosinca 1914. godine u Zelenikovcu, na Velebitu iznad Jasenica, živjela je u doba Austro-Ugarske, dva svjetska rata, bivše Jugoslavije, a sada i Hrvatske. U povodu njezina 95. rođendana, iskrene čestitke izrazili su joj i jasenički načelnik Martin Baričević i donačelnik Dane Rončević, darovavši joj buket cvijeća i prigodne darove.

- Trebala sam doživjeti 95. da postanem popularna, nasmiješena je bila baka Ika Baričević rođena Stanić iz Selina, kojoj je društvo činilo i općinski KUD Vila Velebita ali i novinari pisanih i elektronskih medija.

Cijeli bračni život od 1939. godine do Domovinskog rata živjela je na Velebitu u Zelenikovcu sa svojim suprugom Šimom koji je preminuo još prije 25. godina. Čak 17 unuka i 18 praunuka podarili su joj djeca - Stipe, Lovre, Luka, Mate, Tomislav, Petar i Nada udana Devčić. Cijeli život bila je kućanica, radila sve i muške poslove. Njen Šime jedno vrijeme radio je i u Njemačkoj.

Nazdravivši čašicom domaće rakije, načelnik se raspitivao o zdravlju bake Ike, poželjevši joj još puno godina zdravlja i lijepih godina s njenim najbližima. Načelnikov ju je posjet razveselio a nazočnost KUD-a ju je raspjevao iako gotovo da više i ne čuje. I noge su je dobrano izdale.

- Za proslavu 100. rođendana bit će sva djeca, unuci, praunuci, ali i praunuci, cijela rodbina, poželjela je slavljenica Ika.

Uz bogat stol i kudovsku pjesmu svečani ručak se spojio s večerom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno