Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poskoci se vratili na Velebit

Autor: Tomislav Jerak

20.12.2009. 23:00
Poskoci se vratili na Velebit


Nakon što je nedavno na mjestu pogibije ratnog heroja Dragana Žunića, zahvaljujući njegovim vrijednim suborcima iz Udruge specijalne jedinice policije „Poskoci” na Velebitu postavljen kameni križ, spomen na hrabrog dozapovjednika tadašnje specijalne jedinice policije ove srijede dostojno je upriličena na mjestu gdje je 16. prosinca 1992. godine poginuo od četničkog snajperskog hica.
Osim članova udruge, počast poginulom borcu odali su njegovi roditelji, skupa s nekolicinom članova obitelji poginulih branitelja na zadarskom području. Blagoslov novopostavljenog križa predvodio je župnik Vrane don Šimun Šindija.
Iako su vremenski uvjeti bili izrazito loši, mimohodu kroz nepristupačan teren prisustovali su i prvi zapovjednici ove ratne postrojbe, Đuro Župan te Svemir Vrsaljko. Nakon blagoslova, i vremena provedenog u ekstremnim vremenskim uvjetima, prisutni su se zaputili na svetu misu u Slivnicu.
Iako se među prisutnima osjetio trenutak bolne sjete na teška ratna vremena za Hrvatsku devedesetih, nitko se od njih po tom pitanju nije htio isticati, već odati počast onima koji više nisu među nama i koje nikad ne smijemo zaboraviti.