Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za igru sigurnu od mina

Autor: Tomislav Jerak

20.12.2009. 23:00
Za igru sigurnu od mina

Foto: Tomislav JERAK



Božić je vrijeme darivanja, ali mi ne želimo skupe darove, već da nam se daruje kvadrat bez mina, koji iznosi točno 13,65 kuna. Mislim da ne tražimo puno za zaštitu naših mališana, govori Cota


Načelnik Općine Promina Paul Cota i četvero djece Anamarija (15), Antonio (12), Matej (10) i Jere (12) Radas u subotu su u restoranu “Fešta” na Novom Bokanjcu primili iznos od dvije tisuće kuna Udruge Promina Zadar za razminiranje njihova mjesta.
Tom prilikom načelnik Cota istaknuo je kako se u Promini nije razminiralo niti centimetra u razdoblju od 2006. do 2009. godine te da su tek sada uspjeli ući na listu prioriteta Hrvatskog centra za razminiranje za 2010. godinu. Od ukupno 370 hektara minsko sumnjivih područja, između ostalog je ostalo i oko 45 hektara zemljišta neposredno ispod naselja Radasi u kojemu u svega tri kuće ima 11 djece.
– Djeca kao djeca, po prirodi su znatiželjna pa je stoga dovoljan samo trenutak nepažnje da se dogodi veliko zlo. Napokon smo uspjeli pokrenuti ovu akciju, koja je prepoznata zahvaljujući dobrim ljudima. Božić je vrijeme darivanja, ali mi ne želimo skupe darove, već da nam se daruje kvadrat bez mina, koji iznosi točno 13,65 kuna. Mislim da ne tražimo puno za zaštitu naših mališana, govori Cota.
Akcija prikupljanja sredstava za razminiranje Promine, od Fočanske jame do zaseoka Marići i Gucići trajat će do Uskrsa, a cilj je prikupiti oko 2,6 milijuna kuna. Točno onoliko koliko se prikupi akcijom, donirat će jedan američki fond za pomoć u razminiranju, a ostatak će pokriti Hrvatski centar za razminiranje. Ukoliko i vi želite pomoći ovoj hvalevrijednoj akciji, novac možete svakodnevno uplatiti na broj žiro računa: 2330003 – 1500209725, Splitska banka.