Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pizza i darovi za božićno veselje

20.12.2010. 23:00
Pizza i darovi za božićno veselje


Moram istaknuti da je Šime postigao nevjerojatno: poslao je pouku koja je razumljiva svakom našem učeniku i djetetu, a to je da su danas oni najvažniji i da smo mi ovdje radi njih, rekla je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica


Dječji smjeh i veselje ispunili su danas Pizzeriju – restoran Šime u trenutku kad je u pizzeriju stupio Djed Božićnjak s rukama prepunim darova za djecu Dječjeg vrtića Latica i OŠ Voštarnica. danas je, naime, već jedanaestu godinu za redom održan tradicionalni ručak za djecu s teškoćama u razvoju tih dviju gradskih ustanova.
 – Želim istaknuti da unatoč recesiji neću prekidati tradiciju i sljedeće ćemo godine također, kao i u svim godinama koje uslijede, darivati djecu na ovakav način, rekao je skromno Šime Mičić, vlasnik Pizzerije Šime, koji uz svoju obitelj svake godine u predbožićno vrijeme daruje djecu ručkom, nakon kojega ih posjeti Djed Božičnjak koji im podijeli i darove.
Vesna Penjalov, ravnateljica DV Latica zahvalila je Šimi Mičiću na akciji i na trudu te na želji da se darivanje djece i dalje nastavi.
 – Danas je u Pizzeriji Šime oko 150 djece naših dviju ustanova i moram reći da se djeca gotovo cijelu godinu vesele ovom ručku i sa nestrpljenjem iščekuju kad ćemo doći ovdje i vesele se dolasku. Posebno se vesele djeca koja su već bila ovdje, oni ne mogu dočekati dolazak, rekla je Penjalov i dodala da su ove godine djeca pripremila iznenađenje za Šimu i sve zaposlenike restorana. Naime, djeca su izradila darove i čestitke kojima su su razveselili i Šimu i ostale zaposlenike, te su im na taj način zahvalili na pažnji koju im poklanjaju posljednjih 11 godina.
 – Ovo je već jedanaesta godina da Šime organizira za nas i našu djecu domjenak i feštu u dane pred Božić. Moram istaknuti da je Šime postigao nevjerojatno: poslao je pouku koja je razumljiva svakom našem učeniku i djetetu, a to je da su danas oni najvažniji i da smo mi ovdje radi njih. Djeca su najbolje razumijela da su svojim dobrim ponašanjem zaslužila nagradu, rekla je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica.
Najveće veselje započelo je dolaskom Djeda Božićnjaka koji je nakon ručka prošetao između stolova i podjelio je djeci darove.
 – Sretna sam zbog ovog ručka i htjela bih da mi Djed Božićnjak za Božić donese nešto lijepo, rekla je Lucija Mijolović, učenica OŠ Voštarnice, koja je poznata po svojim odličnim uspjesima u plivanju. Nedavno se vratila s natjecanja gdje je osvojila osam medalja i kaže da je vrlo zadovoljna postignutim rezultatima.
Mateo Čirjak, također učenik OŠ Voštarnica, i prošle je godine bio na ručku u pizzeriji i rekao je da mu je pizza odlična. On je od Djeda Božićnjaka zaželio autić na daljinski i bombone.