Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Svi su igrali za Vjekoslava

20.12.2010. 23:00
Svi su igrali za Vjekoslava


Osnovna škola Benkovac i Rukometni klub Benkovac u spomen na prerano preminulog Vjekoslava Jurjevića, mladog rukometaša, organizirali su prvi rukometni Božićni turnir “Vjeko 21” za dječake rođene 1996. i mlađe. Kako su istaknuli organizatori naziv turnira “Vjeko 21” je izveden iz broja 21 koji je nosio pokojni Vjekoslav. Na turniru je nastupilo sedam klubova raspoređenih u skupinu A: Adriachem (Kaštela), Arbanasi, Croatia osiguranje (Zagreb) i Benkovac i skupinu B: Hrvatski dragovoljac (Dugi Rat), Medveščak (Zagreb) i Zadar. Prvo mjesto su uvjerljivo osvojili mladi igrači Croatia osiguranja, koji su u finalu bili bolji od Medveščaka. Zadar je u konačnici bio četvrti, a Benkovac peti.
Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Kristijan Radoš (Croatia osiguranje), najbolji igrač je Toni Tadin Knezović (Medvešćak), a najbolji vratar Gabrijel Zeljko (Adriachem). Najboljima su pehare i medalje uručili Ivan Jurjević, Vjekoslavov otac, Mirko Erstić, dogradonačelnik Benkovca, Anita Talapka-Berghaus, ravnateljica OŠ te Paulina Kulaš, predsjednica RK Benkovac. Na kraju turnira Slavki i Ivanu Jurjeviću, roditeljima pok. Vjekoslava, predana je majica Slavka Goluže, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, a danas izbornika. Na prednjoj strani majice su potpisi igrača RK Benkovac, a na stražnjoj pionira HNK Velebita. To su momčadi za koje je Vjeko trenirao i igrao. Vjekoslavovi roditelji su dobili i zajedničke fotografije spomenutih momčadi.


 REZULTATI


Skupina A: Benkovac – Arbanasi 24:20, Arbanasi – Adriachem 10:24, Benkovac – Croatia osiguranje 15:29, Croatia osiguranje – Adriachem 20:19, Benkovac – Adriachem 20:26, Arbanasi – Croatia osiguranje 10:27.
Skupina B: Hrvatski dragovoljac – Zadar 14:17, Medvešćak – Zadar 18:14, Hrvatski dragovoljac – Medvešćak 12:21; za peto mjesto: Benkovac – Hrvatski dragovoljac 18:17, za treće mjesto: Adriachem – Zadar 23:22; finale: Croatia osiguranje – Medveščak 24:12.