Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kalelarga prikupila oko 8,5 tisuća doza krvi

20.12.2011. 23:00
Kalelarga prikupila oko  8,5 tisuća doza krvi


Njezini članovi su u 18 godina postojanja prikupili jako puno, čak oko 8,5 tisuća doza krvi. Stotine Zadrana su prošle kroz ovu humanitarnu udrugu, a mnogi su krv darovali i više od stotinu puta


Sutra ujutro već  u osam sati u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta  počinje Božić 2011., akcija  dobrovoljnoga davanja krvi,  jedna od dvije velike godišnje  akcije Udruge dobrovoljnih  davatelja krvi Kalelarga.  Udruga Kalelarga jedna je od  najvećih u Hrvatskoj, a osnovana 2003. godine usred  ratnih zbivanja, kada je zadarskoj Bolnici trebalo puno  više krvi, godišnje dva puta  okuplja svoje vjerne davatelje, a nerijetko i tri puta.  Njezini članovi su u 18 godina postojanja prikupili jako  puno, čak oko 8,5 tisuća doza  krvi. Stotine Zadrana su  prošle kroz ovu humanitarnu  udrugu, a mnogi su krv darovali i više od stotinu puta.
Predsjednik Kalelarge od  njezinoga osnivanja je humanist Venci Jurin, čiji je nesebičan rad prepoznat, za što  je dobio i više priznanja od  ustanova, od Grada i Županije, ali i od niza “malih” ljudi,  onih koji su odavno shvatili  da je njegov skoro cjeloživotni rad u davalaštvu od neprocjenjive vrijednosti. Prije  ove udruge vodio je aktiv u  Sojari. Zato on želi i javno  zahvaliti onima koji godinama redovito podupiru Kalelargu poput Ive Rudića, Nada  Mazije, Edija Magazina ili  Zorana Simonija, ali i drugih.  Isto tako ne zaboravlja ni tvrtke koje redovito prate Kalelargine akcije kao što su  Ledo, Društveni dom Tankerske plovidbe, Kroštula, Turisthotel, Tvornica kruha, Izbor, Cidaris, Jadera, Tehno  Zadar, Bar Central, Voda  Santo i Voda Sveti Rok, potom Fotokopirnica “Pharos”,  ali i Grad Zadar i Zadarska  županija te Hrvatsko narodno kazalište i Veslački klub  Jadran. Svi će oni sudjelovati  i u sutrašnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.