Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Korak do senzacije

20.12.2011. 23:00
Korak do senzacije


MARINA KAŠTELA34 (18)


BIOGRAD31 (15)
KAŠTEL STARI – Gradska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Anušić (Split) i Mandić (Solin).
KAŠTELA: Pepur, D. Bujas, Markota, Topić 4, Ševo, Dželalija 2, Krokar 10, Babić 4, M. Bujas, Bosnić, Jureškin, Jukić 10, Radnić 3, Družijanić, Vukić, Nenadić 1. Trener: Ante Jureškin.
BIOGRAD: Tomić, Sakić 5, Abramović 2, Troskot 1, Knežević, Fabijan, Duvnjak 9, Zorica 2, Markić 12. Trener: Danijel Duvnjak.
Isključenja: Kaštela 6 minuta; Biograd 6 minuta.
Crveni karton: Leo Zorica (Biograd – 52′).
Sedmerci: Kaštela 4 (5); Biograd 2 (3).
Kada jedna momčad otputuje premijerligašu sa samo sedam igrača i dva vratara, a vrati se sa samo tri pogotka zaostatka ostaje pitanje što bi bilo da je taj sastav, u ovom slučaju Biograd, nastupio kompletan. Ivan Buovac, prva biogradska “haubica”, pa “razarač” Ivan Protega, brzi Marko Punoš i još nekoliko igrača zbog različitih obveza nisu nastupili za Biograd koji je plasman u završnicu regionalnog kupa zaslužio kao najbolja momčad Zadarske i Šibensko-kninske županije.
Nakon početnog zaostatka (2:5) Biograd se brzo vratio u utakmicu (5:5, 6:6). No, u tom ritmu gosti nisu izdržali, pa su nakon nekoliko pogrešaka Biograđana Kaštelani na poluvrijeme otišli s plus tri. U nastavku domaćini su najveću prednost imali kod 23:18, ali unatoč tome što su imali samo jednu zamjenu gosti dolaze na 24:23. U 48. minuti slijede dva isključenja Biograđana što koriste domaćini i 10 minuta prije kraja rade najveću prednost na utakmici od šest golova prednosti. Kada se činilo da će domaćini uvjerljivo pobijediti raspoloženi Markić i Duvnjak pune mrežu Bosnića i eto gostiju na 32:30. No, Leo Zorica u 52. minuti dobiva izravni crveni karton zbog težeg prekršaja na igraču koji je trčao u kontru, pa je premijerligaš do kraja utakmice ipak sačuvao pobjedu te izbacio Biograd iz nastavka natjecanja. Biograd se predstavio u dobrom izdanju, ali jasno je da će s ovako malobrojnim igračkim kadrom igrači iz kraljevskog grada teško sačuvati ostanak u Prvoj ligi. Stoga u Biogradu moraju što prije krenuti u potragu za pojačanjima.