Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milinović potpisao ugovor s Cetinom, radovi idu dalje

20.12.2011. 23:00
Milinović potpisao ugovor s Cetinom, radovi idu dalje


Novim ugovorom, kojim je Cetina, umjesto Alkoma postala nositelj radova, osigurana je nesmetana i sigurna distribucija novca iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, u slučaju da Alkomu bude blokiran račun, kaže dr. Nakić


Umjesto Alkoma, čiji je vlasnik Mirko Vuković, glavni dioničar propale Credo banke, glavni nositelj radova na izgradnji poliklinike na zadarskoj Relji,  postaje tvrtka Cetina d.d. iz  Sinja. Ugovor s Cetinom  jučer je potpisalo Ministarstvo zdravstva i socijalne  skrbi, odnosno ministar  Darko Milinović, kako bi u  slučaju eventualne blokade  Alkoma, koju je realno  očekivati, financijska sredstva nesmetano mogla teći  preko tvrtke Cetina.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj  Opće bolnice Zadar, koji još  uvijek nije dobio službenu  obavijest o onome što se  jučer događalo u Ministarstvu zdravstva i socijalne  skrbi, navodi da je Cetina  zajedno s Alkomom gradila  zadarsku polikliniku, tako  da tu nema ničeg spornog. U  cijeloj priči, najvažnija je  činjenica da se radovi na gradilištu poliklinike nastavljaju istim ritmom.
–  Na poliklinici se radi istim ritmom. Naravno, svi  bismo voljeli da je tempo brži  i da poliklinika što prije bude  gotova, no to nije baš tako  jednostavno… Najvažnije je  da poliklinika napreduje kao  što je to planirano. U prognoze oko Credo banke neću  se upuštati, posljedice njezina propadanja poliklinika  ne “osjeća”. Novim ugovorom, kojim je Cetina, umjesto Alkoma, postala nositelj radova, osigurana je nesmetana, sigurna distribucija  novca iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, u  slučaju da Alkomu bude blokiran račun, kaže dr. Nakić.
U pitanju je investicija od  139 milijuna kuna, koje kreditira Europska razvojna  banka. Taj novac je do sada  Ministarstvo zdravstva distribuiralo preko Alkoma, a  novim ugovorom sredstva će  ići preko Cetine. Dr. Nakić  navodi da to neće utjecati na  stanje na gradilištu poliklinike gdje se trenutačno dovršava trafostanica, koja je  novi objekt, i uređuju se pregradni zidovi unutar zgrade  poliklinike. Najavljeni rokovi izgradnje nisu se mijenjali,  tako da bi poliklinika trebala  biti gotova u ožujku 2013.  godine.