Ništa od malog nogometa i otvorenog kina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
jelka milosevic_granit kamenolom
Siniša KLARICA
Jelka Milošević - direktorica Granit-kamenoloma

Pred gradske vijećnike danas će na odlučivanje stići izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja područja bivšeg kamenoloma poduzeća Put. Investitor Granit Kamenolom d.o.o. iz Zadra, inače poduzeće u vlasništvu poznatog zadarskog tajkuna Zdenka Zrilića, zatražilo je svojim pismom namjere izmjena na građevinskoj parceli br. 3, a sve zbog stvaranja preduvjeta za izgradnju poslovne građevine - ugostiteljske namjere. Kako nam je rekla direktorica Granit - kamenoloma Jelka Milošević, izmjene DPU-a su zatražene zbog korigiranja parametara i broja parkirališnih mjesta koji se moraju uskladiti s Prostornim planom uređenja Grada Zadra. Naime, područje bivšeg kamenoloma Puta podijeljeno je na tri građevinske parcele. Na broju 1 je veletržnica, na broju 2 bi trebao niknuti prodajni centar Bauhausa, a na broju 3 spomenuta poslovno-ugostiteljska zgrada. Budući da je područje iznad tržnice definirano kao stambena zona, potrebno je bilo usklađenje i zone broj 3 s planovima po njihovoj hijerarhiji. No, urbanističke formalnosti su dio priče o regulativi, ali je važno reći da na parceli broj 3, barem još neko vrijeme, neće niknuti nikakvi sadržaji.

- Obuhvat ovog plana odnosi na parcelu br. 3 površine 9.220 m/2 iznad današnje Supernove. Stoga smo je definirali kao zonu ugostiteljske i uslužne djelatnosti. Studio A iz Zagreba je napravio idejni projekt, ali zbog aktualne krize, cijeli će projekt neko vrijeme mirovati, rekla je direktorica Jelka Milošević.

Sadašnja gospodarska situacija u kojoj su banke zatvorile plasmane ne daje ni okvirni početak realizacije tog projekta koji je zamišljen kao jedna od noćnih destinacija Zadrana. Naime, u ostakljenom zdanju smjestila bi se diskoteka, ali i nešto „komorniji" sadržaji za ljude srednje dobi koji trenutačno nemaju gdje izaći i zaplesati. No, točan sadržaj koji bi se trebao realizirati na parceli br. 3 još nije poznat, kao ni okvirni obujam investicije i zapošljavanja.

- Za sada samo mogu reći da smo odustali od sadržaja poput malog nogometa i otvorenog kina. Naša parcela nalazi se dalje od stambenih kuća i zgrada. Stoga je noću, kada prodajni centri miruju, moguće koristiti i njihove parkirališne prostore, pa je položaj izvanredan za jednu vrstu zabavnog centra. Međutim, vodili smo se potrebom da urbanistički odredimo tu našu parcelu, a kada napravimo grafiku cijelog prostora javnost će biti upoznata njegovim konačnim izgledom, rekla nam je u kratkom razgovoru direktorica Granit-Kamenoloma Jelka Milošević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno