Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Starom gradu na dar”

20.12.2011. 23:00
“Starom gradu na dar”


Bilo nam je drago ugostiti sudionike likovne kolonije koji su slike s raznim motivima Paga ustupili Župnom uredu. Na tome smo im zahvalni, a ujedno se nadam da će građani i tvrtke kupnjom slika pomoći nastavku arheoloških istraživanja u Starom gradu, rekao je Fabijanić


U velikoj dvorani  Kneževog dvora u Pagu otvorena je izložba slika pod  nazivom „Starom gradu na  dar”. Na izložbi je postavljeno dvadeset slika  rađenih tehnikom krila na  platnu koje su nastale za  vrijeme likovne kolonije koju su u studenom prošle godine u Pagu organizirali članovi Likovnog centra „Velebno” iz Zagreba. Prihod od  izložbe namijenjen je Župnom uredu Pag za arheološka istraživanja u Starom  gradu, području na kojem se  do 15. stoljeća nalazio Pag.  Izložbu je otvorio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je zahvalio Jelici  Batić, članici Likovnog centra „Velebno”, koja je potaknula organiziranje likovne kolonije u Pagu te kampu  „Šimuni” koji je ugostio članove i članice likovne kolonije.
– Bilo nam je drago u  našem gradu ugostiti sudionike likovne kolonije koji su  izradili slike s raznim motivima Paga te su ih ustupili  Župnom uredu kako bi se  njihovom prodajom prikupila sredstva za arheološka  istraživanja u Starom gradu.  Na tome smo im zahvalni i  vjerujem da će ova izložba  biti zanimljiva likovnoj publici, a ujedno se nadam da  će se građani i tvrtke iz Paga  kupnjom slika pomoći nastavku arheoloških istraživanja u Starom gradu, rekao je  gradonačelnik Ante Fabijanić.
Izložbu „Starom gradu na  dar” organizirali su Centar  za kulturu i informacije Pag i  Mjesni odbor Pag, a pokrovitelji izložbe su Župni ured  i Grad Pag. Uz slike, na  izložbi se prodaju i dvije za  Pag vrlo važne knjige, „Blasone genealogico di tutte le  famiglie nobili della citta di  Pago” Marka Laura Ruića i  „Statut Paške općine”. Knjige se prodaju po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a  prihod od prodaje knjiga također je namijenjen nastavku arheoloških istraživanja  u Starom gradu. Izložba će  biti otvorena do 23. prosinca.