Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vjernik je onaj koji može praštati

20.12.2011. 23:00
Vjernik je onaj koji može praštati


Kršćanin je onaj koji je svaki dan u prijateljstvu s Bogom i ima sigurnost da on može nadvladati grijeh i zlo. Vjernik je onaj koji može praštati, koji čak može ljubiti i svoje neprijatelje, kazao je mons. Bolobanić


U ponedjeljak je u crkvi Kraljice mira u Zadru na Stanovima započela adventska duhovna obnova na temu “Isus osloboditelj”, kao priprema za blagdan Božića. Ovaj predbožićni susret završit će u četvrtak 22. prosinca. Program je ispunjen predavanjima, pjesmama i meditacijama te svetom misom. Zadnjeg dana duhovne obnove slavit će se sveta misa uz službu oslobađanja. Voditelj je mons. Milivoj Bolobanić. On je u svom predavanju istaknuo potrebu svjedočkog i dosljednog življenja kršćanskog poziva na svim područjima života, jer se tako donose plodovi vjere. Također je potaknuo na potrebu zalaganja za dobro uz prave istinske vrednote života kojima se pobjeđuje zlo i grijeh. Mons. Bolobanić je upozorio na različite pojave u svijetu koje nisu u skladu s Božjim zakonima, kao što su različite magijske prakse te razni oblici krivovjerja.   
– Duhovna obnova nam pomaže da vidimo koji su naši problemi, kako iz njih izaći. Svatko u sebi nosi nešto što ga opterećuje i svatko želi oslobođenje i novi život. Odrasle osobe trebaju doći do temeljnog upoznavanja svoje vjere. Naime, ne možeš se za nešto opredijeliti ako to ne poznaš. I zato danas Papa stalno govori o evangelizaciji ili o reevangelizaciji, kazao je voditelj duhovne obnove dodajući da to znači odraslog čovjeka koji je u djetinjstvu primio sakramente dovesti do zrele osobne vjere i temeljnog opredjeljenja za Krista.
– Kršćanin je onaj koji je svaki dan u prijateljstvu s Bogom i ima sigurnost da on može nadvladati grijeh i zlo. Vjernik je onaj koji može praštati, koji čak može ljubiti i svoje neprijatelje. Stoga je važno ljubiti i praštati. Vjernik je i onaj koji ima sigurnost da može postati bolji kršćanin. Također, to je i onaj koji svaki dan strpljivo nosi svoj križ, rekao je mons. Bolobanić.