Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Supernova bolnici donirala aparat vrijedan 84 tisuće kuna

Autor: Irena Jurjević

20.12.2012. 23:00
Supernova bolnici donirala aparat vrijedan 84 tisuće kuna

Foto: Marin GOSPIĆ



Trgovački centar Supernova Zadar Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar donirao je aparat za mjerenje 24-satnog gastroenterološkog Ph metra u vrijednosti od oko 84 tisuće kuna. Radi se o uređaju koji Opća bolnica Zadar nije do sada imala te su se svi pregledi koji su zahtijevali njegovo korištenje obavljali izvan našeg grada:
– To je uređaj koji mjeri kiselost u donjem dijelu jednjaka i koji u Zadru do sada nismo imali. Uređaj će nam jako pomoći kod dojenčadi koja ima ponovljene bronhoopstrukcije te kod neobjašnjivih prelazaka kiselog želučanog sadržaja u jednjak, pojasnio je dr. Neven Milić, dodajući da ako netko želi biti donator neka kontaktira s bolnicom jer oni imaju svoju listu prioriteta. No, i bez toga, ništa nije premalo:
– Pogotovo u ovom razdoblju ljudi doniraju različito, pa i vrlo male iznose, koje onda mi skupljamo te kupimo proizvod koji nam treba, pojasnio je.
Donaciju je uručila Iva Surić, voditeljica trgovačkog centra Supernova u Zadru:
– Grupacija Supernova je već donirala milijun kuna u dječjim igračkama i obući. Željeli smo pomoći i zadarskoj Općoj bolnici zbog čega smo stupili u kontakt s gospodinom Milićem koji je izrazio potrebu za ovakvim aparatom. Iskreno se nadamo da ćemo imati još ovakvih akcija, što ovisi o našim pozitivnim rezultatima. Vjerujemo da ćemo nastaviti pozitivan trend i da ćemo nastaviti pomagati našim sugrađanima, zaključila je Surić.