Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Travis: Možemo se boriti i za Final four

Autor: Roman Morović

20.12.2012. 23:00
Travis: Možemo se boriti i za Final four

Foto: Zvonko KUCELIN



Čovjek nam je zabio tricu sa devet metara, manje od sekunde prije kraja i bili smo praktički pokopani. Ali trener je smislio jako dobru posljednju akciju, odradili smo to kako smo se dogovorili i uspjeli – kazao je Ante Delaš


“Trener je postavio odličnu akciju. Ovo je njegova zasluga. On je sve zamislio, a mi smo odradili. Pronašao je način kako da dođem do lopte, Delaš mi je izvrsno dodao i morao sam pogoditi. Bog nas je gledao ove večeri” rekao je odmah po izlasku iz dvorane Romeo Travis, strijelac pobjedničkog zadarskog koša protiv Partizana.
Navijači su momčad pozvali na “bis”, kako bi još jednom zajedno proslavili veliku pobjedu. Slavilo se i u svlačionici. I nakon petnaestak minuta dojmovi su još bili svježi.
– Bila je ovo momčadska pobjeda. Cijelu utakmicu sam igrao loše, prvi ću to priznati. Nije me služio šut i htio sam pomoći momčadi kako god mogu. Suigrači i trener su vjerovali u mene, iako ovo nije bila moja večer. Napravio je odlučujuću akciju za mene i Bog je bio na našoj strani. Sve je ispalo na najbolji mogući način – ponovio je Travis.
Sjajna podrška navijača
Jeste li ikada u Europi igrali u ovakvoj atmosferi?
– Možda samo jednom u Ulmu, kada smo prvi put u povijesti izborili doigravanje njemačkog prvenstva. Ono je bilo ludo, ali ovo je vjerojatno još bolje. Navijači su bili sjajni. Potpuno su bili u utakmici i bodrili nas cijelo vrijeme. Njihova podrška nam treba i u nastavku sezone i nadam se da će i dalje dolaziti u ovako velikom broju, bez obzira na sve. Imamo tri pobjede zaredom. To je pobjednički niz i želimo ga nastaviti.
Za to ćete morati pobijediti Crvenu zvezdu u Beogradu.
– Bit će to jako teška utakmica. No, sada smo puni samopouzdanja i idemo tamo pokušati pobijediti. U drugom dijelu sezone imamo povoljniji raspored, imat ćemo i tri uzastopne domaće utakmice i mislim da se još možemo boriti za Final four. Prije mjesec dana nam nitko nije davao nikakve šanse, ali još smo tu i imamo priliku otići na završni turnir. Moramo samo nastaviti trenirati i igrati ovako jako i sve raditi kao momčad, jer je to jedini način kako možemo pobjeđivati – istaknuo je Amerikanac.
Uzbudljivije od “Kecmana”
Bariša Krasić 17 godina igra profesionalnu košarku. Je li ikada doživio nešto ovakvo?
– Nikada ništa slično. Ma nisam vidio ni na televiziji.  Ovo je iz rubrike vjerovali ili ne. Bilo je još uzbudljivije i neizvjesnije od onog finala regionalne lige kada je Partizan pobijedio Cibonu. Za one slabijeg zdravlja definitivno nije bilo preporučljivo gledati to uživo.
Što se događalo na minuti odmora osam desetinki prije kraja?
– Kod nas igrača je isprva bio šok nakon primljene trice. No, kada smo došli na klupu, trener, stručni stožer i suigrači su nas bodrili i rekli da ćemo pobijediti i da samo treba vjerovati. Jednostavno, to se i dogodilo.
Prvi put ove sezone povezali ste tri pobjede.
– Napravili smo veliku stvar i napunili se samopouzdanjem. Posebno želim zahvaliti publici, koja je došla u tako velikom broju. Bez podrške s tribina sigurno ne bismo uspjeli ostvariti ovu veliku pobjedu – rekao je najiskusniji igrač Zadra.
Jednom u 50 godina
Ante Delaš, čovjek za infarktne završnice, također je bio pun dojmova.
– Ovo se događa jednom u pedeset godina. U četiri sekunde smo bili pobjednici pa gubitnici pa na kraju ipak dobili. Bilo je fantastično. Ne znam što bih rekao, kako to opisao. To je čudo. Čovjek nam je zabio tricu sa devet metara, manje od sekunde prije kraja i bili smo praktički pokopani. Ali trener je smislio jako dobru posljednju akciju, odradili smo to kako smo se dogovorili i uspjeli.
Utakmica je svih 40 minuta bila puna naboja. Nijednom se nitko nije odvojio na više od dva napada prednosti.
– Normalno da je bilo tenzija. Ipak smo igrali protiv Partizana, a to nije bilo kakav protivnik. Zna se što u Zadru znači kada oni dolaze. Igramo slično, dosta agresivno i brzo u tranziciji. Ovaj put smo mi pobijedili i mislim da je to posve zasluženo.
Koliko vam znači ova pobjeda?
– Puno. Pobjeda protiv euroligaša nam daje dodatno samopouzdanje i sada idemo u Beograd protiv Zvezde dati sve od sebe pa što bude. Svakako se puno lakše diše nakon tri uzastopne pobjede.
Publika?
– Odlična. Navijači su nas stvarno nosili cijelo vrijeme i onda kada smo padali, odnosno kada se Partizan odlijepio na pet razlike. Uz njihovu pomoć uspjeli smo se vratiti u igru i hvala im na tome – rekao je Delaš.