Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Zvjezdice” zasjale pred Božić

Autor: Velimir Brkić

20.12.2012. 23:00
“Zvjezdice” zasjale pred Božić


Na početku nastupaju naši mališani iz Vrtića Zvjezdice, zatim djeca trećeg razreda Osnovne škole Zemunik s igrokazom ‘Zvončić’. U goste nam je stigao ‘Dragon theatre’ iz Zadra s ‘Božićnom pričom’ za koju je tekst napisala prof. Barbara Punoš Kostović, a režirala prof. Maja Šimić, najavila je ravnateljica Sandra Milin Bajlo


Duboko zakoračivši u drugu polovicu prosinca, mjeseca darivanja, radosti i najveselijih obiteljskih trenutaka, Općina Zemunik je odlučila u blagdanskom duhu razveseliti djecu iz vrtića “Zvjezdice”.
Načelnik Josip Marušić i njegovi suradnici osigurali su djeci božićne darove, kako bi uveličali čar Božića.
Kao i dosadašnjih četiri godine i ovog puta božićne darove je podijelio Djed Božićnjak.
Ljubav, prijateljstvo, nada
– Na početku nastupaju naši mališani iz Vrtića Zvjezdice, zatim djeca trećeg razreda Osnovne škole Zemunik s igrokazom ‘Zvončić’. U goste nam je stigao ‘Dragon theatre’ iz Zadra s ‘Božićnom pričom’ za koju je tekst napisala prof. Barbara Punoš Kostović, a režirala prof. Maja Šimić, najavila je ravnateljica Sandra Milin Bajlo.
“Božićna priča” je namijenjena najmlađim uzrastima, priča koja je oživjela likove naše mašte. Priča je s lakoćom djeci prenijela blagdanski duh i njegovu najveću bit, a to su ljubav, prijateljstvo, nada i nastojanje da postanemo bolji. U predstavi koja je poučna, zabavna i dinamična uloge su tumačili Tamara Sukalić, Mimi Zadarski i Vinko Radovčić.
– Sveobuhvatna predbožićna manifestacija je dio društvenog programa dječjeg vrtića prema lokalnoj zajednici, istaknula je Milin Bajlo, dodajući da se božićni program održava od 2008. godine, od početka rada zemuničkog vrtića.
Potom su se redale recitacije i pjesmice “Blistaj, blistaj”, “Hoki-poki”, “Stiže sveti Nikola”, “Djetešce nam se rodilo”, “Dođi, Božiću”, plesna točka “Gan-gam”. Trećaši, vrtićka djeca, tete i časna sestra Ladislava, prigodnim božićnim programom pokazali su svoje umijeće, a za trud ih je publika u punom atriju osnovne škole nagradila velikim pljeskom.
Božićnjak glavom i bradom
– Predbožićna manifestacija je postigla svoj cilj komunikacije djece s roditeljima. Ostvarena je izvrsna suradnja odraslih i djece i to najviše kroz ples i pjesmu u kojoj su svi sudjelovali, istaknula je ravnateljica.
Jedan od najveselijih trenutaka u svakoj ustanovi koja se bavi djecom je svakako posjet sv. Luce, sv. Nikole ili Djeda Božićnjaka. Upravo je tako bilo i ove godine. Kulminacija oduševljenja dogodila se kada je “glavom i bradom” ušao pravi Djed Božićnjak, i to s punim vrećama darova.
Podijelivši sve što je imao, dragi bradati, sijedi dječji ljubimac nakon što su mu obećali da će biti dobri pozvao je mališane da zajedno zapjevaju, što su oni s užitkom i prihvatili.
– Kroz Dječji vrtić Zvjezdice u ovih pet godina je prošlo ukupno 145 djece, kazala je ravnateljica.
Trenutačno vrtić pohađaju 43 djeteta, 27 djevojčica i 16 dječaka, a na raspolaganju im je cjelodnevni i poludnevni boravak te mala škola.
– Vrtić je djeci ‘drugi dom’ i kao takav osigurava najbolju moguću skrb za dijete. Za to se brinu odgojitelji i drugi stručnjaci koji imaju potrebno znanje i vještine kojima potiču rast i razvoj djeteta, zaključila je Sandra Milin Bajlo s vjerom da će se uspješna suradnja s roditeljima, Općinom Zemunik i svim čimbenicima predškolskog odgoja uspješno nastaviti i ubuduće.