U 78 GODINI Umro novinar Mihovil Gunjača

Slika korisnika admin
Filip BRALA

Shrvan teškom bolešću u Zagrebu je, u 78. godini, umro dugogodišnji novinar i urednik HTV-a Mihovil Gunjača. Bio je jedan od pionira turističkog novinarstva na Televiziji Zagreb. Autor je niza tekstova i filmova o Hrvatskoj, njezinim prirodnim ljepotama, kulturi i baštini.

Kao novinar i urednik turističkih i dokumentarnih emisija, svojim drugačijim i za tadašnje vrijeme novim gledanjem na ulogu turizma u društvu dao je značajan doprinos uspješnom razvoju turizma u Hrvatskoj.

Nakon odlaska u mirovinu, Gunjača je pisao u Zadarskom listu i časopisu More. Živio je na relaciji Zagreb-Zadar, krstario svojim brodićem po moru zadarskog arhipelaga, lovio ribu i pisao sjajne reportaže po kojima će ga pamtiti čitatelji našeg lista. Ostat će upamćen i po svojim dokumentarnim filmovima, među kojima je i "Zadarski eliksir" o zadarskom Maraskinu, te posebno zapažen i više puta nagrađivani dokumentarac o Parku prirode Vransko jezero.

Posljednji ispraćaj Mihovila Gunjače bit će u ponedjeljak, 22. prosinca, u 11 sati u Sinju, gradu otkud potječe loza obitelji Gunjača pa i Mihovilov otac, poznati akademik Stjepan Gunjača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno