Proglašenje najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
FEŠTA OD BAKALARA - Uz piće i iće uzvanici i gosti će degustirati domaća ravnokotarska vina

Danas, u utorak, 22. prosinca u 12 sati, u restoranu Jedriličarskog kluba Uskok održat će se završna svečanost dodjele  nagrada i priznanja Plodova zemlje i mora Zadarskog lista za Najulov  2015. godine

Svi ribolovci koji su sudjelovali u ovoj tradicionalnoj akciji biti će nagrađeni prigodnim poklonima, dok će najuspješnijima biti uručene posebne nagrade i priznanja.

Tako će apsolutnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz prestižnu titulu Grand Prix 2015. pripasti i izvanbrodski motor  marke Yamaha, vrijedan 10.421 kunu, dar Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.

Posebne nagrade i priznanja idu i u ruke pobjednika u kategoriji Najulov te šestorici ribolovaca koji su uspjeli uloviti najveće primjerke zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.

A uz nagradu Ribarsko srce i ove će godine biti dodijeljena nagrada i za  Najpothvat. Obje će nagrade biti uručene za ulove kojima su ribolovci  pokazali i ostvarili nesvakidašnju specifičnost i razinu umijeća.

Zanimljivo je da su ove godine svoje ulove prijavila 34 natjecatelja koji  su ostvarili 48 ulova ukupne težine 285,566 kilograma od čega je 275,646  kilograma bila uglavnom oborita riba riba, 9,92 kilograma su bili glavonošci. Od glavonožaca je prijavljeno 8,7 kilograma hobotnica, 1,62 kilograma liganja i 5,55 kilograma sipa.

 Iako su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević,  dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup imali su pune  ruke posla u pažljivom selektiranju, još pažljivijem bodovanju i formiranju plasmanskih lista. Nakon detaljnog višekratnog pregleda svih prijavljenih ulova i izračuna bodova, ovaj je sud odredio pobjednike ovogodišnjeg natječaja Najulov 2015. godine.

Na proglašenju svečanosti proglašenja najuspješnijih ribolovaca  Zadarske županije u akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog uz feštu od bakalara, piće i iće koje za ovu prigodu priprema osoblje cateringa Turisthotela, uzvanici i gosti će degustirati i vina PZ MasVin, Kraljevski vinogradi, Vina Vrsaljko, vina Stjepana Vučemilovića, Tomislava Glavića i Vinarije Jokić.

U zabavnom dijelu programa uzvanici i gosti će moći uživati i u pjesmi Zorana Jelenkovića.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno