Srce za djecu Hrvatske kuca u malim Posedarcima

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Duh Božića u Osnovnoj školi Braće Ribar u Posedarju.  Učenici nižih razreda odlučili su pomoći prijateljima slabijeg imovinskog stanja. Da bi svi mogli ići na jednodnevne izlete i školu u prirodi u  atriju škole organizirali su prvi humanitarni božićni sajam pod nazivom  "Mali božićni sajam". Sav prihod namijenjen je za školski fond za potrebite učenike.

Svi putevi vode prema suosjećanju

Zelenim svjetlom ravnatelja Luzarka Novakovića učiteljice Vesna  Načevski, Vanja Buškulić, Radojka Knežević i Mirjana Šimurina te vjeroučiteljica Anita Vedrić, zajedno sa 60-ak učenika odvažno su i ponosno  krenule u humanitarnu akciju.

- Djeca su na radionicama radila božićne čestitke i ukrase, a sve drugo  su donijela od kuće, svoje najdraže igračke, slikovnice, knjige. Roditelji  su im dali svoje proizvode OPG-a i kućne proizvode i sad je sve tu na  prodaju po simboličnim cijenama i s dobrom svrhom, kazala je Vanja  Buškulić, učiteljica razredne nastave koja je i Zadarski list pozvala u Posedarje na Mali božićni sajam.

U ovo predbožićno vrijeme svi putevi vode prema pomaganju najpotrebitijima, prema suosjećanju s drugima, prema pružanju dobrote i ljubavi.

- Svi možemo učiti od te djece, o različitosti i bogatstvu. I ja uvijek  naučim nešto novo od njih. Neka ovaj Mali božićni sajam u nama probudi vjeru u dobrotu i potrebu za pomaganjem, istaknuo je Buškulić dodajući kako humanitarne akcije omogućavaju učenicima da se osjećaju korisnim članovima naše školske obitelji, uče ih suosjećanju s onima kojima je pomoć neophodna i omogućuju im da iskazuju svoja znanja, interese i talente.

Ujedno, OŠ Braća Ribar tako u svojoj lokalnoj zajednici živi tijekom cijele školske godine i kao kulturna institucija u Općini Posedarje.

Prikupljanje plastičnih čepova

- Pomažući onima kojima je pomoć potrebna najviše činimo na izgradnji boljeg i sretnijeg društva, društva bez diskriminacije i predrasuda,  društva u kojem ne postoje prepreke koje zajedništvom ne možemo savladati, poručile su posedarske učiteljice humanitarke.

Iako je odaziv roditelja, učenika, a i ostalih učitelja bio slabiji od očekivanog, svi oni koji su posjetili humanitarni božićni sajam, pokazali su da  imaju veliko srce.

- Kao i kod svake božićne akcije cilj je bio razvijanje božićnog duha i  humanosti. Božić je vrijeme ljubavi i mira, vrijeme obitelji i nade. Zato  nam se uvijek razgali srce kad smo svjedoci volje mladih ljudi koji su  spremni pomoći onima koji su u potrebi, istaknula je vjeroučiteljica Anita Vedrić.

Škola se priključila i projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma  Hrvatske u sakupljanju plastičnih čepova. Kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne financira uvijek nabavu skupih lijekova za  liječenje ovih teških bolesti, reciklažom plastičnih čepova sufinancirala  bi se njihova nabava.

- Ovim putem pozivamo žitelje općine Posedarje da se uključe u akciju  Srce za djecu Hrvatske, akciju prikupljanja plastičnih čepova za sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, pozvala je  Buškulić.

Učenici vrijedno prikupljaju plastične čepove te ih donose u za to namijenjenu kutiju u atriju škole. 

- Sakupljajte plastične čepove i spasite nečiji život. Na ovaj način ne  samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je pomoć potrebna, zaključila je Vanja Buškulić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno