Napjevi, kola i igre oduševili publiku u Sv. Filipu i Jakovu

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Sedmi puta po redu Božićni koncert "Osluhni nutarnje zvono" ispunio je sva očekivanja organizatora, sudionika i gledatelja. Kulturno-umjetničko društvo sv. Roko iz Sv. Filip i Jakova i prijatelji pred prepunim gledalištem, gostima i uzvanicima u kino dvorani svojim nastupom na najbolji mogući način su pokazali svu vrijednost i bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine.

- Ovaj koncert je mali doprinos očuvanju i razvoju pjesme, božićnih napjeva, starih običaja badnjaka, kola, plesa i igara sa željom da se to sve prenese na mlađi naraštaj. KUD Sv. Roko ovim koncertom obilježava blagdan Isusova rođenja, rekao je Ivica Eškinja Lantana, predsjednik KUD-a.

Svrha našeg božićnog okupljanja je, kaže Lantana, da se u zajedništvu, prijateljstvu i miru Božjem prisjetimo svoje jedine, izvorne hrvatske tradicije i da je čuvamo kao najvrjednije blago koje nosimo u budućnost.

- I ovaj Božić proslavljamo onim istim žarom i radošću kojim smo cijele godine stvarali i radili, naglasio je Eškinja, pošto se zahvalio Općini, Turističkoj zajednici i Udruzi Napredak na sponzorstvu manifestacije.

Dobro uvježbanim programom u dvorani prepunoj božićnih čarolija sudjelovali su Dječji vrtić Cvit i OŠ Sv. Filip i Jakov. Svojim nastupima na najbolji način su pokazali kako su se zabavljali naši djedovi i bake, bez ovih današnjih čuda moderne tehnike.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno