Mario Bakmaz najizgledniji kandidat za direktora Tržnice Zadar

Slika korisnika valentinam
Natječaj za novog direktora Tržnice Zadar
Bakmaz je zadarskoj javnosti slabo poznat s obzirom da je posljednjih godina radio u Jamnici te nije bio aktivan u lokalnom gospodarstvu
Vedran SITNICA
Tržnica Zadar u potrazi je za novim direktorom

Bivši direktor Tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska, Mario Bakmaz, najizgledniji je kandidat za direktora Tržnice Zadar. Prema informacijama iz Grada, Bakmaz je podnio molbu na ovu dužnost, a molbe svih kandidata trebale bi se otvarati upravo danas.

Bakmaz je zadarskoj javnosti slabo poznat s obzirom da je posljednjih godina radio u Jamnici te nije bio aktivan u lokalnom gospodarstvu i tek ga rijetki pamte po vođenju Maraske još davnih devedesetih godina.

Do Bakmaza jučer nismo uspjeli doći jer su nam u Jamnici rekli da više ne radi za njih, stoga ostaje vidjeti hoće li Grad doista Bakmazu povjeriti ovo mjesto. Naime, dosadašnji direktor Tržnice Zadar sredinom studenog podnio je zahtjev za razrješenjem, nakon što se već nekoliko puta na Gradskom vijeću prigovaralo njegovim financijskim izvješćima i zapošljavanja rodbina, a zatražena je i ostavka.

Njegova se smjena predlagala već prošle godine u kolovozu kada je Nadzorni odbor Tržnice odbio dati suglasnost na financijski izvještaj o poslovanju, a revizijom je utvrđeno da većina imovine kojom Tržnica raspolaže uopće nije upisana u zemljišne knjige te da nije ažuriran popis dužnika na kojemu su bile i tvrtke koje su u međuvremenu otišle u stečaj, a kao propust je navedena i preniska stopa amortizacije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Mali Marinko
Malo nespretno sročen članak. Mario Bakmaz je itekako bio aktivan u zadarskom gospodarstvu. Čovik je bija regionalni direktor Jamnice, ali mu je sjedište uvik bilo u Zadru. Nije doduše bija privatnik. Nakon toga je bija direktor VELPRO-a Zadar. Malo je pre strogo reći nepoznat javnosti. Znaju ljudi iz relanog sektora jako dobro tko je Mario Bakmaz.