BOŽIĆNI SAJAM "MARAŠKE" Prodavale se božićne čestitke, adventski vjenčići, ukrasi za božićno drvce, ušećereni bademi ...

Slika korisnika mkvanja
TRADICIONALNA AKCIJA UČENIKA OŠ BARTULA KAŠIĆA
Svrha Božićnog sajma je da učenici zajedničkim radom stvaraju kreativne predmete i ujedno razvijaju poduzetnički duh i stvaralački odnos prema radu, istodobno uživajući u božićnom duhu i predblagdanskom ozračju jer je škola tih dana puna pjesme i plesa, posebno tijekom školskog odmora
Marin GOSPIĆ
Učenici su svake godine jako zainteresirani za sudjelovanje u sajmu

Već četvrtu godinu za redom Osnovna škola Bartula Kašića, odnosno njihova Učenička zadruga Maraška organizirala je Božićni sajam koji je u ovoj zadarskoj školi uljepšao i upotpunio predblagdansko ozračje. Tako su učenici na nekoliko štandova izložili mnoštvo rukotvorina mahom božićno-novogodišnje tematike - od božićnih čestitki, adventskih vjenčića, do raznovrsnih ukrasa za božićno drvce, a u izradi raznolikih predmeta sudjelovali su, doznajemo u školi, svi učenici.

- Iako je organizator Božićnog sajma, kao i ranijih godina naša Učenička zadruga Maraška, u pripremi, kao i u provedbi Sajma sudjeluju svi učenici škole. Svake godine širi se paleta proizvoda koje učenici sa svojim nastavnicima izrađuju, a ove godine su se u pripremu slastica uključili i mnogi roditelji, posebno mame, kaže zamjenica ravnateljice Osnovne škole Bartula Kašića, psihologinja Vera Šušić, te kaže da su mame pripremile mnoštvo suhih kolačića, ušećerenih badema i drugih slatkiša koji su bili najtraženiji proizvodi na Božićnom sajmu.

Do današnjeg posljednjeg dana trodnevnog sajma prodao se veliki dio kreativnih i maštovitih predmeta, a cijene su bile simbolične, oko pet ili deset kuna.

- Učenici su jako zainteresirani za sudjelovanje u sajmu. Svi žele prodavati za štandovima, pa ima više zainteresiranih nego što je potrebno, kaže dalje psihologinja Vera Šušić, te dodaje da se prikupljenim novcem kupuju potrebne stvari za školu, ali i financiraju izleti za učenike čiji su roditelji slabijeg imovnog stanja, pa tako ovaj predblagdanski školski događaj ima uvijek i humanitarnu dimenziju.

- Lani smo od prikupljenih sredstava kupili boju za učionice, a ove godine ćemo novac utrošiti u kupovinu školskog razglasa i neke glazbene instrumente, kaže još psihologinja Šušić.

Svrha Božićnog sajma je da učenici zajedničkim radom stvaraju kreativne predmete i ujedno razvijaju poduzetnički duh i stvaralački odnos prema radu, istodobno uživajući u božićnom duhu i predblagdanskom ozračju jer je škola tih dana puna pjesme i plesa, posebno tijekom školskog odmora.

Glavni dio sajma svake je godine božićna priredba koja je održana jučer poslijepodne, u kojoj su učenici uz pomoć nastavnika i voditelja raznih školskih sekcija priredili glazbeno-scensku priredbu za učenike, nastavnike i roditelje na kojoj su pokazali sav svoj pjevački i plesni talent. Tako su učenici ove zadarske škole i ove godine veselo završili prvo polugodišnje i dočekali zasluženi odlazak na školske praznike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)