BOŽIĆNI SAJAM "MARAŠKE" Prodavale se božićne čestitke, adventski vjenčići, ukrasi za božićno drvce, ušećereni bademi ...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
TRADICIONALNA AKCIJA UČENIKA OŠ BARTULA KAŠIĆA
Svrha Božićnog sajma je da učenici zajedničkim radom stvaraju kreativne predmete i ujedno razvijaju poduzetnički duh i stvaralački odnos prema radu, istodobno uživajući u božićnom duhu i predblagdanskom ozračju jer je škola tih dana puna pjesme i plesa, posebno tijekom školskog odmora
Marin GOSPIĆ
Učenici su svake godine jako zainteresirani za sudjelovanje u sajmu

Već četvrtu godinu za redom Osnovna škola Bartula Kašića, odnosno njihova Učenička zadruga Maraška organizirala je Božićni sajam koji je u ovoj zadarskoj školi uljepšao i upotpunio predblagdansko ozračje. Tako su učenici na nekoliko štandova izložili mnoštvo rukotvorina mahom božićno-novogodišnje tematike - od božićnih čestitki, adventskih vjenčića, do raznovrsnih ukrasa za božićno drvce, a u izradi raznolikih predmeta sudjelovali su, doznajemo u školi, svi učenici.

- Iako je organizator Božićnog sajma, kao i ranijih godina naša Učenička zadruga Maraška, u pripremi, kao i u provedbi Sajma sudjeluju svi učenici škole. Svake godine širi se paleta proizvoda koje učenici sa svojim nastavnicima izrađuju, a ove godine su se u pripremu slastica uključili i mnogi roditelji, posebno mame, kaže zamjenica ravnateljice Osnovne škole Bartula Kašića, psihologinja Vera Šušić, te kaže da su mame pripremile mnoštvo suhih kolačića, ušećerenih badema i drugih slatkiša koji su bili najtraženiji proizvodi na Božićnom sajmu.

Do današnjeg posljednjeg dana trodnevnog sajma prodao se veliki dio kreativnih i maštovitih predmeta, a cijene su bile simbolične, oko pet ili deset kuna.

- Učenici su jako zainteresirani za sudjelovanje u sajmu. Svi žele prodavati za štandovima, pa ima više zainteresiranih nego što je potrebno, kaže dalje psihologinja Vera Šušić, te dodaje da se prikupljenim novcem kupuju potrebne stvari za školu, ali i financiraju izleti za učenike čiji su roditelji slabijeg imovnog stanja, pa tako ovaj predblagdanski školski događaj ima uvijek i humanitarnu dimenziju.

- Lani smo od prikupljenih sredstava kupili boju za učionice, a ove godine ćemo novac utrošiti u kupovinu školskog razglasa i neke glazbene instrumente, kaže još psihologinja Šušić.

Svrha Božićnog sajma je da učenici zajedničkim radom stvaraju kreativne predmete i ujedno razvijaju poduzetnički duh i stvaralački odnos prema radu, istodobno uživajući u božićnom duhu i predblagdanskom ozračju jer je škola tih dana puna pjesme i plesa, posebno tijekom školskog odmora.

Glavni dio sajma svake je godine božićna priredba koja je održana jučer poslijepodne, u kojoj su učenici uz pomoć nastavnika i voditelja raznih školskih sekcija priredili glazbeno-scensku priredbu za učenike, nastavnike i roditelje na kojoj su pokazali sav svoj pjevački i plesni talent. Tako su učenici ove zadarske škole i ove godine veselo završili prvo polugodišnje i dočekali zasluženi odlazak na školske praznike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)