Gradu Ninu bespovratna sredstva za izgradnju dječjeg vrtića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nakon višegodišnjeg čekanja
GRAD NIN
Nakon višegodišnjeg čekanja, Gradu Ninu odobren je projekt Izgradnje dječjeg vrtića u Ninu

Nakon višegodišnjeg čekanja, Gradu Ninu odobren je projekt Izgradnje dječjeg vrtića u Ninu koji je u ponovnom postupku 3. kolovoza 2018. prijavljen na mjeru 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, dana 21. prosinca 2018. godine potpisao je ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt financiranja Izgradnje vrtića u Ninu. Cjelokupni iznos projekta koji obuhvaća gradnju i opremanje vrtića iznosi 9.228.352,03 kn, od kojih su 6.628.114,17 kn bespovratna sredstava koje Grad ostvaruje, dok će se preostali dio sredstava u iznosu od 2.600.237,86 kn osigurati iz vlastitog Proračuna.

Projekt ima iznimno značenje za grad Nin, s obzirom na dosadašnje male kapacitete vrtića, koji nisu zadovoljavali potrebe građana, kao i nepostojanje 10- satnog programa.

Zgrada dječjeg vrtića projektirana je kao prizemnica za smještaj maksimalno 92 djece. Unutar zgrade nalazit će se četiri odjela (po 20 djece u svakom), prostorija dnevnog boravka, odjel dječjih jaslica za prihvat 12 djece, garderoba, sanitarne prostorije, terasa, prostor za trijažu te soba za njegu i izolaciju djece kao i sobu medicinskih sestara. Novi vrtić zapošljavao bi 14 djelatnika.

Realizacijom projekta izgradio bi se novi adekvatan prostor koji bi u potpunosti zadovoljavao sve propisane uvjete za provođenje odgojno-obrazovnog rada s djecom, novi 10-satni program, uvođenje jasličke skupine, uz maksimalno zadovoljavanje svih potrebnih energetskih standarda.

Projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića u Ninu uz projekt odvodnje cijelog zapadnog dijela Zadarske županije, spada među kapitalne projekte, koji ima nezaobilazan utjecaj na ekonomski i socijalni život stanovništva Grada Nina, budući da trenutni Vrtić radi u poludnevnom tj. skraćenom vremenu, što je godinama obiteljima s malom djecom nametao dodatni angažman i snalaženje.

Izgradnjom novog Dječjeg vrtića mladim obiteljima Grada omogućava se kvalitetan demografski i gospodarski razvoj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno