Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Narodnom trgu skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije

21.12.2018. 14:00
Na Narodnom trgu skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije


Jutros je u organizaciji Zelene akcije, Eko-Zadra, Eko Zrmanje i Ekološke udruga“Krka” iz Knina na Narodnom trgu organizirano skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije. Riječ je o aktivnosti u sklopu kampanje “Svim’na Zemlji, daruj drvce!”, koju su pokrenule spomenute udruge, a u okviru koje minimalnom donacijom od 20 kuna građani i građanke imaju priliku donirati za sadnju najmanje jedne mladice drvca čija vrsta i mjesto sadnje će biti dogovorena sa stručnjacima Hrvatskih šuma tijekom 2019. godine, kako ističu iz Eko – Zadra, čije su dvije članice jučer ujutro provodile akciju. One su darovateljima dijelile i zahvalnice sa simboličnim opisima četiri stabla: Silvio Crnike, Pinija Lužnjaka, DJ Smole, Borut Cera i Duglazije Iglić Borovčak iz porodice Borovki, kako su to sami odredili.
– Donacije se skupljaju od 11. prosinca 12. siječnja 2019. godine, a svi oni koji žele donirati putem interneta, svoje podatke mogu ostaviti u online obrascu kako bi dobili zahvalnicu, potvrdu, fotografije i izvještaje koji će popratiti sve faze nastanka novog zelenila. Online donacije se uplaćuju na IBAN udruge Eko Zrmanja (HR9724070001500003882). Pod primatelja navedite “Ekološka udruga Zrmanja”, a poziv na broj može biti 00. Zahvalnice u pdf obliku slat će se svakih 3-4 dana na mail adresu koju navedete u obrascu, informiraju iz udruga te mole građane i građanke da upišu ispravnu mail adresu i provjeravaju spam folder.
– Ako donirate online, sami možete proslijediti ili isprintati zahvalnicu i ukrasiti ju u pravi fizički dar. Ako bude problema sa zahvalnicom obratite se na mail Zelene akcije [email protected], pozivaju aktivisti.