Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ČLAN ZLATNE GENERACIJE U 76. godini preminuo Milan Komazec

21.12.2020. 08:26


Preksinoć je u 76. godini preminuo Milan Komazec, nekadašnji košarkaš Zadra, član zlatne generacije koju je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća predvodio tandem Krešimir Ćosić i Giuseppe Giergia. Vijest o njegovoj smrti objavio je i KK Zadar na svojoj službenoj facebook stranici.
– U 76. godini napustio nas je Milan Komazec. Milan je bio čovjek koji je skoro cijelu svoju karijeru proveo igrajući u zadarskom dresu i osvojio je prva četiri trofeja u povijesti Zadra ('65., '67, '68 – prvenstvo Jugoslavije, '70 – kup Jugoslavije). Zadar će mu biti vječno zahvalan za sve što je učinio za naš grad i zadarsku košarku! Počivao u miru.
Milan Komazec se rodio u Žegaru 18. travnja 1945. godine. Bio je košarkaš i novinar i otac jednog od najvećih košarkaša Zadra u povijesti Arijana Komazeca. Prije 10 godina je u našem listu zadarski publicist Pavao Jerolimov o njemu napisao:
– Osnovnu školu, gimnaziju i Filozofski fakultet završio je u Zadru. Košarku je započeo igrati u KK Zadru gdje je proveo gotovo cijelu igračku karijeru. Bio je član povijesne momčadi koja je Zadru donijela 1965. prvu titulu državnih prvaka. U dresu KK Zadra osvojio je titule državnog prvaka 1967. i 1968. te Kup 1970. godine. Kratko je vrijeme igrao i za KK Oriolik, te je isto tako kratko vrijeme kao trener vodio ženski sastav KK Zadar. Nakon završene igračke karijere posvetio se novinarstvu, uglavnom sportskom, te je bio suradnik Narodnog lista i Slobodne Dalmacije.