Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Did mi je kazao pet brojeva, a ja ostatak

Autor: Jelica Farkaš

21.01.2009. 23:00
Did mi je kazao pet brojeva, a ja ostatak

Foto: Jelica FARKAŠ



Bio sam i ostat ću svoj. Živjet ću kao i dosad, u svom gradu koji ne bih mijenjao ni za što. Tu su mi uostalom obitelj, rodbina, prijatelji, tu je moj dom. Ne, nisam dao otkaz, a zašto bih, kazao nam je Mario Tolić, po struci inženjer telekomunikacija, a zaposlen u T-HT-u u Zadru


Najtraženiji Biograđanin ovih dana je Mario Tolić, dobitnik devet milijuna kuna na lotu koji se vratio u svoj grad. Tolić je neko vrijeme boravio u inozemstvu, a po povratku je pridigao dobitak. Zadarskom listu prije povratka obećao je ekskluzivni intervju, i tu je riječ održao.
– Sedmica na lotu promijenit će mi život u nekom smislu i do neke granice. No, siguran sam, neće promijeniti mene kao osobu. Moja uvjerenja, stavovi i moralna načela zasigurno će ostati isti, kazao nam je sretni Mario Tolić. Na pitanje kako to da je izbjegao sav medijski publicitet i zašto, odgovara:
– Ma, meni to nije potrebno, bio sam i ostat ću svoj. Živjet ću kao i do sada, u svom gradu koji ne bih mijenjao ni za što. Tu su mi uostalom obitelj, rodbina, prijatelji, tu je moj dom. Ne, nisam dao otkaz, zašto bih, kazao nam je u daljnjem razgovoru Mario Tolić koji je po struci inženjer telekomunikacija, a zaposlen je u T-HT-u u Zadru.
Investiranje u nekretnine
– Naravno da sam se javio u svoju radnu sredinu i još sam jedno vrijeme na godišnjem, a onda stara shema i normalan život. Što se dobitka tiče, dio iznosa već sam investirao, točnije kupio sam jedan vlasnički udio u jednoj zadarskoj tvrtki, neku nekretninu u Zagrebu, a nešto slično još kanim investirati i u rodnom Biogradu. Za početak će to najvjerojatnije biti teren, a poslije ćemo vidjeti. No, tu je i rodbina, moja i supruge, braća i sestre. Normalno je da će dio sredstava otići i njima, kakav bih ja to bio čovjek da se distanciram od svih. Nekih velikih luksuznih izdataka nije bilo, osim možda broda, a koji smo braća i ja još s ocem gledali i divili mu se, no nismo si ga mogli priuštiti. Eto, to je možda najveći luksuz koji smo si sada priuštili, kaže Mario Tolić.
Miran obiteljski život
Na naše pitanje je li supruga Berislava postala rastrošnija i bacila se u velike kupnje, što bi većina žena u ovakvim prilikama učinila, Mario Tolić se samo grohotom nasmijao.
– Ona!? Ma niti govora, uvijek je bila racionalna, razumna i skromna. Pa, evo, sad dok smo izbivali iz grada, dok nam se sve to malo ne slegne i ne posloži, ni ona, a ni djeca nisu ništa posebno zaželjeli. Svi su samo uglas rekli: ‘Ajmo mi kući’, iskreno će Tolić.
– A kući znači miran obiteljski život na kakav smo navikli, u okruženju rodbine i prijatelja jer na koncu, sve prolazi, novac se potroši, a prijateljstva ostaju, ona prava, dakako. I zato nema toga novca koji bi me mogao promijeniti, da se otuđim od najbliže rodbine ili prijatelja s kojima se družim još od djetinjstva. Nadam se da će i mene ljudi prihvaćati kao i ranije i tako se odnositi prema meni, iako ima i drukčijih indicija. U svakom slučaju, želim ostati onaj koji sam i bio. Kako moj sin igra rukomet u klubu “Malo sunce”, njima ću svakako donirati nešto sredstava jer im je potrebno. Osim toga, sjajna su generacija, pa bi im doista trebalo pomoći da se razviju do krajnjih granica, a za to trebaju uvjeti i financijska sredstva.
Što se samog dobitka tiče, otkriva nam Mario Tolić, on i nije samo njegov.
– Did mi je kazao pet brojeva, a ja ostatak. Ali tu kombinaciju igram već gotovo 15 godina, uvijek iste brojeve i, evo, konačno se isplatilo. A hoću li igrati i dalje, pa neko vrijeme zasigurno ne, ne bi imalo smisla. Sreću ipak ne valja previše izazivati, zaključio je sretni Mario Tolić svoju sretnu i lijepu priču.