Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Spaladium Arena nije prošla Tornadovu inspekciju

Autor:

21.01.2009. 23:00
Spaladium Arena nije prošla Tornadovu inspekciju

Foto: Zvonko KUCELIN



Primijetili smo na tom dijelu tribine kako se pod udubio pod našim nogama, a ograda se opasno nakrivila i rasklimala. Izgleda da tribina nije bila predviđena za pravo navijanje kojim smo doprinijeli jučerašnjem rukometnom spektaklu – prokomentirao je Mario Gavran, vođa Tornada


Utakmica 4. kola Svjetskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske u splitskoj Spaladium Areni osim po fenomenalnoj igri Paklenih imala je umalo i tragičan epilog. Naime, montažna tribina na sjeveru dvorane gdje je bilo oko 50-ak pripadnika navijačke skupine Tornado umalo je propala. Zbog ulegnuća poda same tribine, koja je točno iznad donjeg ulaza, pripadnici Tornada morali su se u tijeku same utakmice povući na stepenice kako bi se spriječilo daljne udubljivanje tog dijela tribine. Nakon toga postavljen je, prevencije radi, i potporni stup, a zaštitari su taj dio tribina prekrili crnim zastorom. Nevjerojatan događaj u čudu je ostavio sve prisutne u dvorani, a na pitanje kako se to može dogoditi u dvorani koja je otvorena tek prije desetak dana, nismo uspjeli dobiti pametan odgovor. Sami svjedok te situacije bio je i Mario Gavran, vođa Tornada koji je također ostao zatečen ovim nesvakidašnjim događajem.
 – U tijeku utakmice sa Španjolskom primijetili smo na tom dijelu tribine kako se pod udubio pod našim nogama, a ograda se opasno nakrivila i rasklimala. Nakon toga su nas zaštitari odmaknuli na stepenice sa strane s objašnjenjem da postoji objektivna opasnost od urušavanja tribine. Izgleda da tribina nije bila predviđena za pravo navijanje kojim smo doprinijeli jučerašnjem rukometnom spektaklu – prokomentirao je Gavran.
Mediji prenose i komentar glavnog inženjera projekta Spaladium Arene, Davora Trlaje koji udubljivanje tribine nije okarakterizirao greškom u izgradnji dvorane, već glavni razlog pronalazi u pretrpanosti tog dijela na kojem su se nalazili pripadnici Tornada. Takvo objašnjenje će nekog i zadovoljiti, ali sigurno nije ni blizu istini, jer ne može tribina automatski biti pod rizikom urušavanja ako se na njoj natiska dvadeset ljudi više nego je predviđeno.
Možda su u ovom slučaju i pronašli rješenje svi oni koji imaju problem atestiranja dvorana. Rješenje je jednostavno. Treba samo pozvati 50-ak pripadnika Tornada i ako tribina izdrži, dvorana slobodno može dobiti zeleno svjetlo.