Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Turistička zajednica sama organizira karneval?

Autor:

21.01.2009. 23:00
Turistička zajednica sama organizira karneval?


Ove godine smo pokušali s natječajem, no zainteresiranih je bilo jako malo, stigla je samo jedna ponuda, a sve to su neki mediji negativno interpretirali. Da bismo izbjegli takvu, negativnu klimu u javnosti odlučili smo se za ovakav potez koji smatramo najboljim rješenjem, pojasnio je Šupe


Iako je nedavno objavljeno kako organizacija ovogodišnjeg karnevala neće odskakati od prijašnjih, prema posljednjim saznanjima čini se da to ipak neće biti tako. Radi se, naime, o navodnoj promjeni organizatora, odnosno iznenadnoj odluci da ove godine to bude sama Turistička zajednica grada Zadra.
Podsjetimo stoga na prošlogodišnju zavrzlamu oko karnevala u kojoj je organizaciju dobila agencija RMC, a karneval je organiziran “u zadnji tren”, u samo dva tjedna. Natječaja tada nije bilo, a nakon višetjednog prepucavanja i prebacivanja loptice iz Grada na Turističku zajednicu, sve je stalo kada su iz Grada izvijestili kako Turistička zajednica grada Zadra nije obveznik primjene novog Zakona o javnoj nabavi. Natječaj nije bio potreban tada, a ni poziv koji je TZ raspisala još u rujnu po zakonu nije obvezan. Poznato je također kako je na sporni natječaj ove godine stigla tek jedna ponuda i to od strane RMC agencije koja je tek pismeno potvrdila svoj interes, a detaljno razmatranje pripremljenog programa trebalo je tek uslijediti. Potvrdio nam je to prije nekoliko dana Zvonko Šupe, direktor TZ grada Zadra, ali i Igris Smrkinić, direktorica RMC agencije, kazavši kako zna da su jedini zainteresirani, no da bez obzira još uvijek ne očukuju ništa, jer sastanak s gradskim mjesnim odborima koji redovito po svojim naseljima organiziraju karnevaliće te razmatranje njihove ponude tek slijedi.
I dok je sve upućivalo na to da sumnja oko toga tko će organizirati ovogodišnji karneval gotovo ne postoji, Šupe nakon toga ipak najavljuje moguće promjene.
– Još uvijek smo u pregovorima s mjesnim odborima, no sve ide u tom smjeru da Turistička zajednica, poput novogodišnjeg dočeka, samostalno organizira i karneval. Ove godine smo pokušali s natječajem, no zainteresiranih je bilo jako malo, točnije stigla je samo jedna ponuda, a sve to su neki mediji negativno interpretirali, iako ne razumijem čime smo to isprovocirali. Da bismo izbjegli takvu, zaista nepotrebnu, negativnu klimu u javnosti odlučili smo se za ovakav potez koji smatramo najboljim rješenjem, pojasnio je Šupe, istaknuvši kako će se konačan dogovor znati tek idućeg tjedna, a za sada je tek poznato da će atmosferu zadarskog karnevala podići neka zvučna imena hrvatske glazbene scene.
Za mišljenje smo pitali i Darka Smrkinića, direktora agencije RMC, koji kaže kako s novonastalom situacijom nije upoznat.
– Danas smo TZ-u poslali našu detaljno dorađenu ponudu za koju sljedećih dana očekujemo odgovor. Informaciju o tome da će TZ sama organizirati karneval još uvijek nemamo, no sudeći prema napadima nekih medija koji nikako nemaju uporište, a pred kojima je TZ čini se, ustuknula, to je bilo za očekivati, kazao je Smrkinić, dodavši kako, s obzirom da nikakav odgovor još nisu dobili, smatraju da konačno rješenje nije definirano.