Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar spreman za sportski spektakl

Autor: Tomislav Jerak

21.01.2009. 23:00
Zadar spreman za sportski spektakl

Foto: Zvonko KUCELIN



Za vrijeme odigravanja utakmica, u dvorani će biti 250 policijskih službenika te još velik broj njih izvan dvorane. Posebno bih pohvalio navijačku skupinu Tornado koja je izjavila da nije ni za kakav način sabotaže, već samo želi upriličiti sportski spektakl, kaže Dražina


Jučer se u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održala prva konferencija za novinare uoči rukometnog vikenda u Zadru. Kao što je poznato, osim Osijeka, Pule, Zagreba, Varaždina, Splita i Poreča, i Zadar je suorganizator i domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva. U Zadru će se odigrati utakmice druge skupine, za koju je za sada jedino poznato da će sudjelovati reprezentacije Danske, Norveške i Njemačke.
Tri tisuće gostiju
Kako se Grad Zadar pripremio za sportski spektakl, rekli su Živko Kolega, gradonačelnik Grada Zadra, zatim Anton Dražina, načelnik Policijske uprave zadarske, Rade Šimičević, predstavnik Organizacijskog odbora Hrvatskog rukometnog saveza te Dino Bajlo, direktor ŠC-a Višnjik.
– Srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem što ste došli u ovako velikom broju. Što se tiče organizacijskog dijela, svih deset povjerenstava, koliko ih imamo, izvršilo je svoje zadatke, od prometa preko sigurnosti pa do protokola, ceremonije te samog tijeka natjecanja. Pripreme su trajale više mjeseci, od zadnjih utakmica, održanih u ŠC-u Višnjik prošle godine te sad sa sigurnošću možemo reći – neka igre u Zadru otpočnu, rekao je Živko Kolega, gradonačelnik Grada Zadra.
U cijeloj organizaciji i pripremi, ne računajući na zakonodavna tijela zadužena za sigurnost, sudjelovalo je oko 450 ljudi, dakle, članova povjerenstava, tehničke logistike te izvođača na otvaranju. Prema podacima, u Zadru je za sada prijavljeno oko 1500 gostiju, s tim da će iz dana u dan ta brojka vjerojatno rasti ovisno o samom tijeku utakmica, kada će se točno znati koje reprezentacije dolaze na Višnjik, te se na kraju očekuje otprilike oko 3000 gostiju.
Prodaja karata
– Grad Zadar će dati sve od sebe da se pokaže kao je dobar domaćin i da je dorastao ovako velikim zbivanjima. Važno je i istaknuti da će radi Svjetskog prvenstva trgovine u ta četiri dana raditi do ponoći, a ugostiteljski objekti do dva sata noću, zbog čega im se ovim putom zahvaljujem, dodao je Kolega.
Na Narodnom trgu kao centru svih zabavnih zbivanja, osmišljeni su prigodni programi popunjeni glazbom i kulinarskim delicijama, dok noćni klubovi također pripremaju bogate programe namijenjene svima željnima dobrog provoda i kratkog sna.
Ono što je i pomalo škakljiva tema odigravanja druge skupine u Zadru, je vjerojatan dolazak reprezentacije Srbije, što bi značilo i dolazak njihovih navijača. Kako i jesu li spremni na moguće incidente i jesu li poduzete sve mjere sigurnosti, govorio je Anton Dražina, načelnik Policijske uprave zadarske.
– Što se tiče mjera sigurnosti, policija je u potpunosti spremna za ovaj događaj, što smo dokazali i za vrijeme kvalifikacija za Olimpijske igre, održanih prošle godine također na ovom mjestu. Za vrijeme odigravanja utakmica, u dvorani će biti 250 policijskih službenika te još velik broj njih izvan dvorane. Posebno bih pohvalio navijačku skupinu Tornado koja je izjavila da nije ni za kakav način sabotaže, već samo želi upriličiti sportski spektakl, kaže Dražina.
Prodaja karata započela je u utorak u ŠC-u Višnjik. Radi se o 5000 karata, dnevnih, po cijeni od 150 kuna. Budući da je Hrvatski rukometni savez zadužen za prodaju karata, za sada je neslužbeno poznato da je prodano oko 50% ulaznica, a ostatak će se vjerojatno prodati kada budu poznati svi suparnici druge skupine.