Karlović pobijedio Ljubičića

Slika korisnika admin
Autor: 
karlovic
Ivo Karlović

Nakon Marina Čilića u osminu finala prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena plasirao se i Ivo Karlović nakon što je u hrvatskom obračunu bio bolji od Ivana Ljubičića 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 (7).

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda Karlovića. Prvu je izborio 2008. godine u Nottinghamu.

Bio je to ujedno i četvrti put da dva hrvatska tenisača igraju međusobno na Grand Slam turnirima, pri čemu treći put na Australian Openu. Prva dva puta na suprotnim stranama našli su se Goran Ivanišević i Goran Prpić. U Melbourneu 1991. godine je slavio Prpić, a na US Openu iste godine je bio bolji Ivanišević. Prošle godine na Australia Openu u 2. kolu sastali su se Ivo Karlović i Mario Ančić, a nakon pet setova slavio je Ančić.

Ulaskom u osmu finala Australian Opena Karlović je ostvario svoj najveći uspjeh u Melbourneu. U dosadašnjih šest nastupa najdalje je stigao do trećeg kola i to 2008. godine. Za ulazak u četvrtfinale "div sa Šalate" borit će se protiv drugog nositelja Španjolca Rafaela Nadal koji je bio bolji od Nijemca Philippa Kohlschreibera 6:4, 6:2, 2:6, 7:5. Do sada su igrali dva puta i oba je slavio Nadal. U Londonu 2008. i u Milanu 2004. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno