Umjesto uzbrdice nadvožnjak i petlja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
cesta_bilibrig
Vedran SITNICA
Na Ulicu Hrvatskog sabora, zaobilaznicu, izlazi se opasnom uzbrdicom

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavilo se pitanje oko uređenja križanja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora, odnosno spoja ceste koja vodi s Bilog briga na obilaznicu, a koji čini velika uzbrdica. Ovo križanje predstavlja problem velikom broju građana i nije odgovarajuće riješeno za ulazak na vrlo prometnu ulicu na kojoj se brzo vozi. Vijećnik Branko Dukić upozorio je na taj kritični spoj ulica te je upitao namjerava li se uskoro urediti taj dio zadarskih prometnica.

On je istaknuo da je ta prometnica već sada problematična, a situacija će se najvjerojatnije pogoršati proširenjem Splitske i probijanjem Bihaćke ulice. Tada će se protok automobila u tom dijelu grada zasigurno znatno povećati i sadašnji spoj Puta Biliga s obilaznicom nije prihvatljivo rješenje.

Gradonačelnik je odgovorio da su računali na povećanje prometa tim prometnicama u budućnosti te su razgovarali s Hrvatskim cestama, koje su nadležne za spomenute prometnice. No baš stoga što te prometnice nisu u nadležnosti Grada već Hrvatskih cesta, Grad ne može učiniti ništa nego nastojati požuriti rad na projektu uređenja tog križanja.

Iz Grada Zadra doznajemo da bi cijeli projekt trebale financirati Hrvatske ceste, a financiranje će pokriti i otkupljivanje zemljišta u okolici prometnica, a potom i samu izgradnju.

Kako je rečeno na Gradskom vijeću, prometno rješenje već postoji, a planirana je izgradnja križanja na dvije razine, u vidu pothodnika i petlje.

No datum početka radova na uređenju ovog križanja nitko iz Grada nije nam mogao reći, ali pretpostavljaju da, nažalost, neće biti uskoro.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno