Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hladne glave na vrućem terenu

21.01.2011. 23:00
Hladne glave na vrućem terenu


Svi u sastavu imaju dobar šut, kadri su šutirati izvan linije 6.75 i u tom pravcu treba ići naša obrana. Normalno uz pritisak na njihovu vanjsku liniju moramo ostati hladne glave i biti obrambeno, a pogotovo skakački u utakmici, jer su i u tom segmentu jako dobri – kazat će Plantak


Košarkaši Borik-Puntamike danas kreću put Sinja gdje ih očekuje dvoboj 12. kola protiv domaćeg Alkara. Radi se ujedno o derbiju između drugoplasirane i trećeplasirane momčadi lige s trenutačnim omjerom od 7 pobjeda i 4 poraza. Unatoč tome što igraju dvije momčadi s identičnim učinkom loptica favorita je definitivno prebačena na Sinjane koji u svojoj dvorani još ne znaju za poraz. Taj efekt kakav Zadrani mogu pamtiti iz doba Jazina istaknuo je i Neven Plantak u najavi te utakmice u kojoj Puntamičani mogu puno dobiti, a malo izgubiti.
– Idemo u goste izuzetno kvalitetnom sastavu, uz Split sigurno najkvalitetnijem u ligi. Uz to imaju posebnu snagu na svom parketu gdje su dosad bez poraza. Atmosfera koju stvaraju njihovi navijači jednostavno podiže borbenost i agresivnost Alkarovaca tako da nijednom gostu nije jednostavno. Može se kazati da jedini u cijeloj Hrvatskoj imaju doslovno rečeno vruć teren.
  Kako se suprotstaviti i pokušati napraviti iznenađenje?
– Alkar svoju igru najviše bazira na agresivnosti i iznimnoj borbenosti, što je uvijek karakteriziralo Sinjane, a jako oružje im leži u šutu za tri. Svi u sastavu imaju dobar šut, kadri su šutirati izvan linije 6.75 i u tom pravcu treba ići naša obrana. Normalno, uz pritisak na njihovu vanjsku liniju moramo ostati hladne glave i biti obrambeno, a pogotovo skakački u utakmici, jer su i u tom segmentu jako dobri. Na jedinici imaju Blajića koji je stigao iz Trogira i tradicionalno nam je neugodan igrač. Uz njega je tu dva metra visoki “playmaker” Ante Delaš koji je izuzetno neugodan za čuvanje. Pod košem imaju skakački potentne Radića i Ćurkovića, a možda su im najnezgodnije četvorke Župić, Erceg i Bilobrk koji se često izvlače na tricu i precizno pogađaju. Kad se pogleda na roster Sinjana ne može se pobjeći od zaključka da su uz Split najkvalitetniji u ligi – podrobno će analizirati protivnika Plantak, a i staknuti pravu malu bolnicu koja vlada u redovima zelenih kroz protekli tjedan.
– Nakon Dubrave ponovno smo upali u probleme s virozom i ozljedama, tako da nam je na treningu kroz tjedan bilo tek od 8 do 10 igrača. Najveći problem je s mladim igračima tj. onima koji su ’91. godište i mlađi, što nam nikako ne ide u prilog po pitanju pravila o jednom igraču na parketu 91. i mlađe. Mrkić, Grabovac, Plantak, Krešan su izvan stroja, što nas ostavlja tek na Mikuliću za ovako tešku i zahtjevnu utakmicu u Sinju. Također, imamo problem s Ružićem (lakat) i upitno je koliko će moći doprinijeti u našoj igri – zaključio je Plantak.
 


A -1 liga košaqrkašpa




Raspored 12. kola: Alkar – Borik-Puntamika, Trogir – Kvarner 2010 62:76 (sinoć), Dubrava – VROS Darda, Split – Zabok, Dubrovnik – Svjetlost.