Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladen Modrić Padela optužen zbog prijetnji bivšem načelniku krima

21.01.2011. 23:00
Mladen Modrić Padela optužen zbog  prijetnji  bivšem  načelniku  krima


Zbog ozbiljnih prijetnji upućenih bivšem načelniku krima, Antunu Novoseloviću, ali i njegovoj obitelji, Padela je lani bio osam dana pritvoren. Odluku o tome ima li osnove za podizanje optužnog prijedloga, tužiteljstvo je trebalo donijeti u roku od tri mjeseca od dana podnošenja kaznene prijave, a donijelo ju je tek u petak


Iako je prekoračilo zakonski rok od tri mjeseca, općinsko državno odvjetništvo u Zadru u petak je podiglo optužni prijedlog protiv poznatog Zadranina Mladena Modrića, poznatijeg kao Padela (53) zbog kaznenog djela prijetnje, a optužni će prijedlog u ponedjeljak biti proslijeđen sudu.
Modrić je optužen zbog ozbiljnih prijetnji koje je početkom lipnja prošle godine uputio tada aktualnom načelniku krim policije PU zadarske Antunu Novoseloviću (43) koji je u međuvremenu otišao u mirovinu.
Modrić je podsjećamo, zbog prijetnji bivšem načelniku Novoseloviću, a tom je prilikom spominjao i njegovu obitelj, bio priveden i pritvoren 1. lipnja prošle godine. Tada dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Boris Babić donio je rješenje o provedbi istražnih radnji i odredio mu pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Nakon što su ispitani svi svjedoci, a kako smo saznali, riječ je o petorici koje je istražni sudac smatrao bitnim, Modrić je pušten na slobodu 9. lipnja prošle godine. Nakon obavljenog posla, istražni je sudac “spis Padela” 14. srpnja lani, proslijedio na odluku tužiteljima na Općinskom sudu, točnije tužitelju Draganu Bogatiću. 
Protiv Modrića je zbog ozbiljnih prijetnji ne samo njemu, nego što je najgore i njegovoj obitelji, kaznenu prijavu podnio osobno bivši načelnik zadarskog krima. A, prema informaciji iz PU zadarske koja je tada dana novinarima, Modrić je zaprijetio Novoseloviću u jednom ugostiteljskom objektu na Stanovima, a kako su tada pojasnili u zadarskoj policiji, “prijetnje su bile motivirane njegovim radom i tadašnjim položajem u PU zadarskoj”.
Naime, Antun Novoselović bio je jedan od najnagrađivanijih zadarskih policajaca koji je kao prvi čovjek Krima vodio niz akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, kako na zadarskoj, tako i na državnoj narko sceni, dok se Mladen Modrić Padela bavi ugostiteljstvom, a u posljednje vrijeme i građevinskim poduzetništvom. Osim toga, on je široj javnosti poznat i po tome što je otac Josipa Modrića, bivšeg nogometaša NK Zadra i NK Rijeke. Bivši nogometaš, Padela junior je nedavno na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora zbog “dilanja” kokaina.  Pripadnik “zlatne zagrebačke mladeži”, odvjetnik Fran Olujić, sin poznatijeg oca – odvjetnika Željka Olujića, koji je uz Modrića također bio optužen zbog posjeda droge, odnosno činjenice da je od Modrića kupio oko sedam grama kokaina, osuđen je uvjetnom osudom od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.
Iako je tužiteljstvo prema Zakonu, odluku o tome ima li osnove za podizanje optužnog prijedloga protiv Mladena Modrića Padele, trebalo donijeti u roku od tri mjeseca od dana podnošenja kaznene prijave, odluka je donesena tek u petak.