Dožupan Zrilić suvlasnik je Gortana Zadar i predsjednik NO Gortan građenja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
stanko zrilic
Adam VIDAS
Stanko Zrilić nije se htio očitovati

Dožupan Zadarske županije Stanko Zrilić u sukobu je interesa. Proizlazi to iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa kojim je propisano da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava, a kako je razvidno u sudskom registru, dožupan Zrilić suvlasnik je tvrtke Gortan Zadar d.o.o. i predsjednik Nadzornog odbora u tvrtki Gortan građenje d.o.o.

- Iz dostavljene dokumentacije i uvida u sudski registar trgovačkih društava proizlazi da je Stanko Zrilić, dožupan Zadarske županije i dužnosnik, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ujedno i predsjednik nadzornog odbora trgovačkog društva Gortan građenje d.o.o. kao i član upravnog tijela trgovačkog društva Gortan Zadar d.o.o., što je protivno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa - doznajemo od dipl. iur. Majde Uzelac, tajnice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojemu je dožupan Zrilić, a u svezi s trgovačkim društvom Gortan građenje d.o.o., dostavio Ugovor o prijenosu upravljačkih prava jer je posjednik dvaju poslovnih udjela u kapitalu tvrtke. Dožupan je time ispunio tek dio onoga što mu ovaj zakon nalaže.

No dožupanu na ruku ide što je pokretanje postupka o utvrđivanju sukoba interesa u nadležnosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za koje je u tijeku završna faza trećeg pokušaja postupka izbora članova.

- Po izboru Povjerenstva navedena saznanja kojima raspolažemo Stanku Zriliću bit će proslijeđena - poručuje Uzelac.

Tvrtka Gortan Zadar d.o.o s temeljnim kapitalom od 316 tisuća kuna osnovana je još 16. prosinca 1996. godine, a osnivač tvrtke uz Stanka Zrilića još je i tvrtka Lignum d.o.o. iz Zadra u vlasništvu Ivana Jurjevića. Što se pak tiče tvrtke Gortan građenje d.o.o. koja je javnosti poznata po srpanjskom štrajku kada je 60-ak radnika blokiralo ulaz u sjedište tvrtke u Hebrangovoj ulici tražeći neisplaćene plaće i otpremnine. Radnici su tada glasno postavljali pitanje tko je vlasnik Gortan građenja. Tvrdili su kako to ne znaju, a da se direktor Zdravko Galić i član Nadzornog odbora Stanko Zrilić skrivaju od njihovih pitanja kao što zmija skriva noge. Za loše stanje prozivali su Božidara Kalmetu i Zdravka Livakovića, ali su obojica decidirano negirali bilo kakvu vezu s tvrtkom. No kad se pogleda u sudski registar, razvidno je kako je osnivač tvrtka Gortan Zadar d.o.o., odnosno Stanko Zrilić i Lignum d.o.o.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno