Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Našom igrom možemo iznenaditi i Cedevitu

Autor: Roman Morović

21.01.2013. 23:00
Našom igrom možemo iznenaditi i Cedevitu

Foto: PIXSELL



Nastavljamo trenirati kao i do sada. Ovo nas ne smije dignuti. I u porazu i u pobjedi moramo biti isti i držati se zajedno i čvrsto na zemlji. Cedevitu smo već pobijedili u gostima, ali ovo je nova utakmica i sigurno će biti jako teško – kaže Prostran


Pobjedom protiv Cibone na otvaranju serije od tri domaće utakmice, Zadrani su prekinuli niz od tri uzastopna poraza u ABA ligi (Crvena zvezda, Krka, Olimpija). Tako nisu dopustili da prvi put ove sezone vežu četiri negativna rezultata, nego su bitno popravili poziciju na tablici (10. mjesto s omjerom 7-11) i raspoloženje u momčadi. A to nije bilo nimalo lako. Pritisak uoči utakmice bio je velik, a i samo kretanje rezultata svjedoči o velikoj borbi i neizvjesnosti. Od zadarskih +10 u prvom poluvremenu, preko Ciboninog preokreta na +5 u trećoj četvrtini pa do Zadrovih +7 u 39. minuti, zatim novog izjednačenja i napokon pobjedničkog koša Ante Delaša, odnosno promašenog posljednjeg napada Darrylea Strawberrya. Nije to bila lijepa košarka, daleko od toga, ali se na svakoj lopti osjetilo koliko i jednima i drugima znači ta utakmica. Stoga i ne čudi veliko zadarsko slavlje nakon posljednjeg zvuka sirene.
Srce na terenu
– Bila je to stvarno jako važna utakmica za nas, pogotovo jer smo imali isti omjer pobjeda i poraza kao Cibona. Izgleda da ne možemo normalno privesti utakmicu kraju, nego uvijek moraju biti nekakve drame u posljednjoj minuti, ali ovako je još slađe. Na kraju se opet ukazao Delaš i svaka mu čast. Ovo je pobjeda cijele momčadi. Ostavili smo srce na terenu i zasluženo pobijedili – kaže Toni Prostran.
Jako je važan bio drugi dio treće četvrtine, kada se Zadar vratio iz zaostatka od pet poena, te nije dopustio protivniku da se značajnije odvoji i možda prelomi utakmicu.
– Držali smo priključak i mislim da nam je to otvorilo utakmicu. Čekali smo priliku i na kraju otišli na sedam razlike. Nažalost, nismo uspjeli prelomiti i ranije riješiti pitanje pobjednika, ali držali smo se i odigrali muški do posljednje lopte. Delaš je vrhunski završio. Jednostavno, on je pravi čovjek za završnice.
U subotu stiže Cedevita
Što vam je prolazilo kroz misli u posljednjih devet sekundi, kada je Cibona imala napad za izjednačenje ili pobjedu?
– Nije lako kada minutu i nešto prije kraja vodiš sedam razlike i onda se nađeš u situaciji da protivnik ima napad za pobjedu. Bio je stvarno velik pritisak, ali izdržali smo. Strawberry je veliki individualac, ali Ive ga je dobro obranio. Bio mu je na ruci, šut je bio jako težak i promašio je.
Što dalje?
– Nastavljamo trenirati kao i do sada. Ovo nas ne smije dignuti. I u porazu i u pobjedi moramo biti isti i držati se zajedno i čvrsto na zemlji. Cedevitu smo već pobijedili u gostima, ali ovo je nova utakmica i bit će jako teško. Oni nisu u baš dobroj situaciji, neočekivano su izgubili neke utakmice i sigurno će imati veliki motiv, jer im je svaka pobjeda jako važna u borbi za Final four. No, definitivno imamo šanse. Ako budemo igrali ovako jaku obranu, uz brze kontranapade, možemo ih iznenaditi našom igrom – za kraj će playmaker Zadra.


Podrška trenera i suigrača




Prostran je protiv Cibone odigrao najbolju utakmicu sezone. Zabio je deset poena, uhvatio pet skokova, udijelio dvije asistencije, ali što je još važnije od statističkih podataka, u njegovoj igri vidjela se ona lakoća i raznovrsnost rješenja u napadu, koja ga je krasila u juniorskim danima.
– Otvorilo se i meni. Sav trud i treninzi su se isplatili. Momčad mi je puno pomogla, kada sam padao oni su me dizali. Hvala svim suigračima i trenerima što su vjerovali u mene i drago mi je što sam im protiv Cibone tako vratio – kaže zadarski razigravač.
Kao da ste napokon otpustili kočnicu.
– Dosta sam se tražio ove sezone. I trener i suigrači su mi stalno govorili da moram šutirati otvorene šuteve. Njihova podrška mi je zaista puno značila. Prelomio sam to u glavi i protiv Cibone pogodio. Nadam se da će ubuduće biti još više takvih utakmica, naravno i naših pobjeda.