Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

VOX će državi i dužnicima vratiti 21 milijun kuna umjesto 76

21.01.2014. 23:00
VOX će državi i dužnicima vratiti 21 milijun kuna umjesto 76


Odobrena je predstečajna nagodba za tvrtku VOX d.o.o. čiji je zakonski zastupnik Reno Sinovčić. Na jučerašnjem ročištu koje je u tu svrhu održano na Trgovačkom sudu u Zadru. Pred sucem Tomislavom Jurlinom osim Sinovčića pojavio se i predstavnik Porezne uprave u Zadru te odvjetnik Andrej Korljan kao pravni zastupnik grupe vjerovnika čija potraživanja čine oko dvije trećine ukupnog iznosa duga.
– Postupak je započet rješenjem FINA-e od 9. srpnja 2013. godine, tražbine vjerovnika utvrđene su 22. listopada, a plan financijskog rekonstruiranja prihvaćen je na ročištu održanom 19. prosinca 2013. godine. Istog dana FINA je donijela rješenje da su za prihvaćanje plana glasovali vjerovnici čije tražbine prelaze dvije trećine vrijednosti svih utvrđenih tražbina – pojasnio je sudac Jurlina nakon što je odobrio predstečajnu nagodbu za medijsku kuću VOX i utvrdio kako je sva potrebna dokumentacija za provođenje postupka predana u spis.
Jurlina je naveo kako je utvrđeno da VOX d.o.o. duguje vjerovnicima ukupno 77.371,623,39 kuna. Također, kazao je i kako su tijekom postupka osporene tražbine u visini od 6.139,474,09 kuna od čega nešto više od četiri milijuna kuna otpada na potraživanja Porezne uprave.
Sinovčićev prijedlog plana financijskog rekonstruiranja zapravo je pretočen u plan predstečajne nagodbe kojom mu je oprošteno oko 70 posto dugovanja u sklopu čega sve kamate.
Svi “veći” vjerovnici svoja bi potraživanja trebali namiriti najdulje za 48 mjeseci, dok bi “mali dobavljači” koji traže ukupno 1,3 milijuna svoj novac trebali dobiti u 12 mjesečnih rata s otpisom od 60 posto duga.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU