"Hotel Babilon" za pomoć onkološkim pacijentima

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Liga protiv raka Zadar u utorak je putem prodanih ulaznica za predstavu „Hotel Babilon", odigranom u HNK Zadar, prikupljala sredstva za specijalne krevete na novom odjelu zadarske poliklinike za onkološke pacijente. Riječ je o šestoj godini projekta "Smijeh kao lijek, smijehom protiv raka" - u okviru kojeg su do sada putem raznih akcija prikupljena sredstva za nabavku stolica za dnevnu kemoterapiju, mediastinoscop, specijalna klješta za biopsiju pluća, a kako bi onkološki pacijenti kemoterepiju primali u humaniziranom prostoru organizirano je i oslikavanje prostora Onkološkog odjela.

To, dakako, nije sve, članovi Lige godišnje organiziraju šest do sedam akcija, i to na način, kako ističe dopredsjednica mr.sci.oecc Lada Šokota, da građanima ponude određeni „proizvod", prodajom kojeg se prikupljaju sredstva.

- Ja sam ekonomist pa ću vam to reći ekonomskim rječnikom, mi nismo prosjaci, osmislimo neki svoj „proizvod" koji je simpatičan građanima, oni ga kupe i mi ta sredstva proslijedimo dalje. Godišnje organiziramo šest, sedam akcija, radimo transparentno, što je jako važno jer građani moraju znati gdje su utrošena njihova sredstva, naglasila je Škota.

Dopredsjednica Lige protiv raka Zadar nije krila zadovoljstvo rasprodanom predstavom.

- Zahvalila bih svima koji su došli kao i gospođi i gospodinu Gavran koji su nam izašli u susret i snizili cijenu svog gostovanja kako bi se prikupilo što više novca za oboljele, dodala je Šokota.  

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno