Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

DRAGAN ŽUPAN S velikom energijom smo krenuli u ove pripreme

22.01.2019. 15:19
DRAGAN ŽUPAN S velikom  energijom  smo krenuli  u ove  pripreme


Nastavljaju se pripreme nogometaša Zadra za proljetni dio sezone. Kao što je poznato prvi tjedan priprema je za nama (prozivka je bila u prošlu srijedu), a nakon slobodne nedjelje igrači Zadra jučer su nastavili s treninzima. U jutarnjim satima okrenuli smo telefonski broj Dragana Župana kako bi nam u kratkim crtama dao prve dojmove s ovih priprema.
– Dosta je bilo odmora, bilo je vrijeme da se krene s pripremama – u dobrom raspoloženju javio se Zadrov kapetan.
– Stigao nam je novi trener Mislav Karoglan i s velikom energijom smo krenuli u ove pripreme za proljetni dio sezone. Odmah se osjeti koliko je motiviran i pun energije i to prenosi na igrače. Sviđa mi se to i kao kapetan momčadi mu mogu dati punu podršku. Puno je novih vježbi za koje će trebati malo vremena da ih svi pohvataju, ali vjerujem da će to vrlo brzo leći na svoje mjesto. Trener Karoglan i ja smo isto godište, a čini se da imamo i istu količinu energije.
Ipak, Župana je malo zabrinulo što se u prvom tjednu nisu pojavili neki od stožernih igrača iz prvog dijela sezone.
– Malo me brine što se na prozivci nisu pojavili neki igrači koji su činili udarnu jedanaestoricu Zadra prošle jeseni. Vrlo je važno da se što prije kompletiramo, da svaki igrač prođe pune pripreme i da u konačnici od prvog dana stvaramo taj kult momčadi, tj. klape. Nadam se da će se ti igrači što prije priključiti pripremama. Također je i veliki hendikep za nas to što, koliko čujem, Ante Sarić završava nogometnu karijeru. On je puno značio ovoj momčadi. Ima nas otprilike 25 s tim da mi je iznimno drago da je pripremama priključeno desetak igrača iz naše škole nogometa. Naravno, oni se postepeno trebaju uključivati i dobivati priliku, a mi stariji i iskusniji smo tu da im pomognemo u tome. Tu je i nekoliko igrača na probi, a na kraju će trener vidjeti i odlučiti na koga može računati u proljetnom dijelu sezone.
Već u srijedu Zadar igra prvu oglednu utakmicu i to kod biogradskog Primorca.
– Vidio sam da je za ove pripreme planirano dosta prijateljskih utakmica i to mi se jako sviđa. Na taj način će svi igrači dobiti priliku pokazati koliko vrijede, a trener bolji uvid u njihove kvalitete. Ako mene pitate, nema prijateljskih utakmica. Smatram da u svakoj treba "ići na glavu" i da se kroz te dvoboje stvara pobjednički mentalitet momčadi. Mi smo ipak Zadar i trebamo držati do renomea kluba. Time sam vam odgovorio i na pitanje što očekujem sutra u Biogradu. Primorac je naš prijateljski klub, iz iste smo županije, ali u toj utakmici želimo ih, kao uostalom u svakoj, pobijediti – kazao je za kraj Zadrov kapetan.