Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

LINO ČERVAR Ne mogu nas suci-amateri učiti rukometu

22.01.2019. 13:09
LINO ČERVAR Ne mogu nas suci-amateri učiti rukometu


Ni dan nakon poraza od Njemačke (21-22) u Koelnu i oproštaja od polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para Hansen-Gejling na toj utakmici.
Hrvatski izbornik Lino Červar jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca, posebice u samoj završnici utakmice.
"Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak i domaćini i kazali su da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od strane sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primjetili detalj iz 6. minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu", kazao je Červar, dodavši kako smatra da se treneri već jako bune zbog amatera-sudaca te da se će nešto u budućnosti promijeniti.
Hrvatska u zadnjem kolu skupine I u Koelnu u srijedu igra dvoboj sa "starim neprijateljem" Francuskom u kojem traži bar bod kako bi osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. U kalifikacije za Tokio će se plasirati prvih sedam ekipa s ovog prvenstva, a postoji šansa da to osigura i osmoplasirana ekipa ukoliko na sljedećem EURU u Austriji, Norveškoj i Švedskoj europski prvak bude jedna od tih sedam selekcija. Francuzi su već osigurali polufinale, ali sigurno je da će protiv Hrvatske odigrati maksimalnu utakmicu.
"U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, pored teškog rasporeda,  i ozljeda Cindrića. Franuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti, tako da danas nema treninga. Trebali bi osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani s povratkom Nikola Karabatića koji im puno znači, bez obzira što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke", zaključio je izbornik. 
On je u utorak u Koeln pozvao mladog srednjeg vanjskog PPD Zagreba Lovru Jotića, dok je ozlijeđen Luka Cindrić napustio Njemačku, te će svoj oporavak nastaviti u Zagrebu prije povratka u poljsko Kielce.