Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Imovina Jadran investa izlicitirana za 40 milijuna kuna

23.01.2020. 09:00


Imovina zadarske građevinske tvrtke Jadran invest procijenjena na 32.353.853,85 kuna, izlicitirana je u prvom krugu elektroničke javne dražbe na iznos od 40.442.317,31 kuna. Objavila je to Financijska agencija (FINA) koja provodi postupak prodaje 20-ak parkirnih mjesta u podrumu stambeno-poslovne zgrade površine od 4192 metra četvorna na Višnjiku te 60-ak tisuća metara četvornih zemljišta u građevinskoj zoni Belafuža, a koji je otvoren koncem listopada, dok je nadmetanje počelo 30. prosinca 2019. godine.
Kupac još uvijek nije poznat i prema podacima Fine bit će tek nakon što Općinski sud u Zadru provede upis novog vlasništva, a ujedno on izvrši i obavezu plaćanja.
Nekoć vrlo moćna građevinska tvrtka, čiji je zastupnik i direktor Mladen Ninčević, u financijske probleme ušla je još prije dvije godine. Fina je zbog dospjelih, a nepodmirenih dugovanja tada pred Trgovačkim sudom u Zadru pokrenula stečajni postupak gdje je za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovana Ivanka Bosotina, no ubrzo je podmiren cjelokupan dug, pa je stečaj obustavljen. U listopadu prošle godine Trgovačkom sudu u Zadru prijedlog za otvaranje stečajnog postupka predao je odvjetnički ured Gluić – Ninčević iz Zadra.
– Predlagatelj je kao vjerovnik 1. listopada 2019. podnio sudu prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka nad dužnikom (Jadran invest, op.a.) navodeći da prema dužniku ima dospjelu, a nepodmirenu tražbinu u iznosu od 395.780,63 kuna te da kod njega postoji stečajni razlog nesposobnosti za plaćanje, budući da u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje kojeg vodi Financijska agencija ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 60 dana. S obzirom da je vjerovnik uz prijedlog priložio sve potrebne isprave – pravomoćno rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave javne bilježnice Suzane Hrabra u Zadru posl. br. Ovrv-13/2019 od 7. siječnja 2019. i dvije bjanko zadužnice, potvrdu Fine da je dužnik u neprekidnoj blokadi od 284 dana, napisala je u rješenju sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Tina Grgas, a potom je na Fini pod poslovnim brojem OVR- 308/2016 pokrenuta javna dražba.
No Trgovačkom sudu u Zadru sredinom prosinca prošle godine predan je zahtjev, nakon čega je doneseno i rješenje kojim je među članove društva upisana tvrtka Creative Construction and Renovation N.V. s adresom Molenweidestraat 24 Heusden u Belgiji, a iz istog grada potječe većinski vlasnik Jadran investa, Didier Joseph Alberic de Witte, s trenutačnom adresom u Dominikanskoj republici. No zanimljivo je da je taj Belgijanac član uprave u nekoliko tvrtki u kojima se pojavljuju članovi obitelji Ninčević, a član je uprave tvrtke Projekt Mocire s adresom u Zadru gdje se kao osnivač navodi Thomas Fernand R. De Witte s adresom Wellingstraat 40 Heusden, Belgija.


PRODAJU SE PARKIRNA MJESTA I GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE
Fina provodi postupak prodaje 20-ak parkirnih mjesta Jadran investa u podrumu stambeno-poslovne zgrade površine od 4192 metra četvorna na Višnjiku te 60-ak tisuća metara četvornih zemljišta u građevinskoj zoni Belafuža