Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suradnja s njegovom Vladom novi je vjetar u leđa Zadarskoj županiji

23.01.2020. 12:15


Sve je veći broj visokopozicioniranih HDZ-ovaca koji su javno podržali Andreja Plenkovića u borbi za novi predsjednički mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice. Uz aktualnog premijera je stao i župan Zadarske županije Božidar Longin koji ističe da je Plenković vodi, po njemu, najuspješniju Vladu od hrvatske samostalnosti koja pokazuje veliku brigu za naš kraj.
– U Zadarskoj županiji trenutačno se provode projekti vrijedni preko tri milijarde kuna. Grade se nove pomorske i ribarske luke, prometnice, vodovod i odvodnja, vrtići, kulturni spomenici kao i brojni drugi infrastrukturni objekti. To su projekti u kojima imamo veliku potporu hrvatske Vlade i moram istaknuti kako je suradnja koju imamo s Andrejom Plenkovićem novi vjetar u leđa razvoju Zadarske županije, kaže zadarski župan i navodi da je Plenković napravio veliki iskorak u suradnji sa županijama, gradovima i općinama. Vlada RH je pokazala partnerski odnos s regionalnom i lokalnom samoupravom primjerima fiskalne i funkcionalne decentralizacije, što je pravi put ka ravnomjernom regionalnom razvoju.
– Plenković uvažava mišljenje s terena što je pokazao i uvođenjem redovnih sastanaka sa županima te predstavnicima udruga gradova i općina. U ove tri godine zajedničkih sastanaka Vlade i Hrvatske zajednice županija smo ostvarili, slobodno mogu reći, pravi partnerski odnos. Osnažio je županije i konkretnom mjerom pripajanja ureda državne uprave, što će u konačnici našim građanima omogućiti bržu i efikasniju administraciju. Ne trebam ni naglašavati da ministri i državni tajnici redovno obilaze našu županiju i uvijek nam stoje na raspolaganju, dodaje Longin koji je uvjeren kako će HDZ predvođen Plenkovićem ostvariti pobjedu na nadolazećim parlamentarnim izborima.
– Plenković je moderan političar koji je kvalitetno pozicionirao Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu gdje nikada nismo bili bolje zastupljeni. Na čelu je najuspješnije Vlade od hrvatske samostalnosti i zato mu dajem bezrezervnu potporu za novi mandat na čelu HDZ-a. On je apsolutno najbolji kandidat kako za predsjednika stranke tako i za premijera, ističe župan.