Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Povjerenstvo protiv Ante Martinca pokrenulo postupak

22.01.2021. 12:00


Na zadnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donesena je odluka o pokretanju postupka protiv načelnika Općine Sukošan, Ante Martinca zbog propusta u imovinskoj kartici. Evo što nam je o tome kazala glasnogovornica Martina Jurišić:
– Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dužnosnika Ante Martinca, općinskog načelnika Općine Sukošan zbog moguće povrede članaka 8. i 9., u vezi s člankom 27. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, s obzirom da u izvješću o imovinskom stanju koje je podnio dana 28. ožujka 2019. godine dužnosnik nije naveo podatke o trgovačkom društvu Marine travel d.o.o. i putničkoj agenciji u vlasništvu svoje supruge, kažu u Povjerenstvu.
Martinca pak ovaj postupak ne plaši, naprotiv, čak se zahvaljuje što su ga ispravili u propustu koji je, kako kaže, nesvjesno napravio te odmah i ispravio.
– Ovo je redovna kontrola dužnosnika od strane Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa i to podržavam. Očitovao sam se prije više od godinu dana na njihove navode i odmah ispravio podatke o imovinskom stanju nadopunjujući dokumentaciju o pokretninama i nekretninama. Smatram da tu više ništa nije sporno te da je ovo već zastarjela stvar. Vidjeli su da neke stvari nisam prijavio, ali sve sam u međuvremenu riješio i zahvalio im se što su mi ukazali na propust jer jednostvano čovjek ne može sve pratiti. Vidimo da se nad velikim brojem dužnosnika redovito provodi kontrola jer Povjerenstvo radi svoj posao, a ja to kao načelnik Općine podržavam, poručuje Martinac.