I ove godine osobnu asistenciju imat će 17 osoba oboljelih od multiple skleroze

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Društvu oboljelih od MS-a Zadarske županije nedostaje volontera
Nadamo se da će se do svibnja iskristalizirati ova situacija s pandemijom te da ćemo biti u mogućnosti ponovno organizirati tradicionalni zadarski MS đir. Imamo i jako dobro razvijenu sektorsku i međusektorsku suradnju na razini grada, županije pa i države i planiramo nastaviti postojeće i ostvariti nove suradnje, istaknuo je Patrik Puljić
Vedran SITNICA
Patrik Puljič, predsjednik Društva oboljelih od MS-a

Nadamo se da će se do svibnja iskristalizirati ova situacija s pandemijom te da ćemo biti u mogućnosti ponovno organizirati tradicionalni zadarski MS đir. Imamo i jako dobro razvijenu sektorsku i međusektorsku suradnju na razini grada, županije pa i države i planiramo nastaviti postojeće i ostvariti nove suradnje, istaknuo je Patrik Puljić, predsjednik Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije dodajući kako Društvo djeluje već dugi niz godina, a glavnina aktivnosti se odnosi na pružanje usluge osobne asistencije za naše članove.
- I ove godine Društvo planira provoditi uslugu osobne asistencije za 17 korisnika, osoba oboljelih od MS-a s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, kaže Puljić naglašavajući kako su ove godine ponovo dobili institucionalnu podršku od strane Nacionalne zaklade
za razvoj civilnog društva te je zaposlena još jedna nova osoba kao organizator zajednice.

Prema Puljićevim riječima, organizator zajednice ima zadatak istražiti i analizirati lokalnu zajednicu te ponuditi i provesti različite aktivnosti kako bi članovi, a i uža lokalna zajednica ostvarili zajedničke ciljeve, osvijestili svoje mogućnosti i snage za zajedničko djelovanje.
- Kroz ovaj projekt osnažile bi se osobe oboljele od MS-a putem osvještavanja svog položaja. Naši članovi bi trebali saznati više o tome na koji način pripadnici zajednice međusobno utječu jedni na druge i koju ulogu u tome igra šira društvena zajednica.
S obzirom na to da je društvo trenutno pogođeno pandemijom i sve su oči uprte u načine savladavanja globalnih prepreka za sprečavanje širenja zaraze, ovaj aspekt društvenog djelovanja malo je zanemaren. No ipak, članovi Društva neumorno rade na realizaciji svojih ciljeva. Tako doznajemo da će aktivno sudjelovati u donošenju i stvaranju javnih politika kao i do sada.

- Svaki naš projekt je za dobrobit društva, sa svakim našim projektom podiže se svijest o multipli sklerozi, a i kvaliteta života ljudi oboljelih od multiple skleroze, napominje Puljić dodajući kako im ipak nedostaje volontera.
- Imamo potporu građana i volontera, no nažalost, ne preveliku, ali imamo bazu stalnih volontera Društva koji su tu za sve aktivnosti. Definitivno najveća akcija u kojoj sudjeluje najveći broj građana i volontera je zadarski MS đir te se nadamo da ćemo ove godine prijeći iz virtualnog u stvarni svijet te prošetati od Foruma do Pozdrava Suncu, kaže Puljić, dodajući kako je Društvo nositelj svih svojih projekata i ima dugogodišnje iskustvo u provedbi.

- Susretali smo se s raznim poteškoćama i situacijama koje su otežavale provedbu projekata od strane nadležnih institucija, ali sve se na kraju uspješno riješi, zaključuje Puljić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno