Kolarić i zadarski vinari

Slika korisnika admin
Autor: 

Na plešivičkom vinogorju na obroncima Sv. Jane u Hrastju ističe se gospodarstvo Kolarića.

Otac Stjepan i sin Franjo, stupovi obitelji nastavljaju stoljetnu obiteljsku vinogradarsku tradiciju.

Održivo vinogradarenje temeljeno je na dobrom vinogradarskom položaju i prilagođeno vrhunskim kultivarima. Održivom agrotehnikom pomoću stajnjaka i ekološke zaštite s galicom i sumporom jamči se očuvanje plodnosti tla i kakvoća grožđa. Rezidbom se jamči dugovječnost loze i poboljšanje kakvoće grožđa.

Suvremeni podrum Kolarićevih daje oko 100 tisuća boca vina te je i seosko turističko gospodarstvo. Veći dio prodaje ide putem ugostiteljske ponude vlastitog restorana i apartmana, gdje se svakodnevno nudi kušanje cjelokupnog asortimana vinskih proizvoda.

Zeleni silvanac je dragulj, a Chardonnay i Rajnski rizling vrsni su pratitelji u ponudbenoj niski Kolarićevih vina. Kolarići su počeli spremati i prirodni pjenušac.

Kolarići na na svom položaju egzistiraju oduvijek, a trag im je upisan još u 13. stoljeću.

Zapisano je da je predak Kolarićevih, plemenitašu Erdediju spremao vino koje se pilo na Kneževom dvoru.

Moj posjet Kolarićima u Zagrebačkoj županiji dovoljno je poučan i može nadahnuti zadarske vinare.

U zadarskom kraju vinogradsko-vinarska gospodarstva Anića, Kaštelanca, Prtenjače, Bačića, Škaulja i ostalih vinara nadinskog, smilčićkog i paškog vinogorja, čekaju svoju tržišnu potvrdu, ponajprije preko kakvoće svojih vina koja se mogu slagati i popunjavati s ponudom Kolarićevih vina jaskanskog vinogorja.

Takav način nadopunjujuće ponude popunjava asortimane, promiče i jača natjecateljstvo hrvatskih vina.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno