Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prikupljene 62 doze

Autor: Jurica Predovan

21.02.2009. 23:00
Prikupljene 62 doze

Foto: Jurica PREDOVAN



Akciji su se odazvala 72 darivatelja, a prikupljene su 62 doze dragocjene tekućine. Znajući da je veljača poznata kao mjesec u kojem ima najviše oboljelih od gripe i prehlade, akcija je bila i više nego uspješna


U vrškoj osnovnoj školi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zadar i medicinskog osoblja Službe za transfuziju Opće bolnice Zadar održala se prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su se odazvala 72 darivatelja, a prikupljene su 62 doze dragocjene tekućine. Znajući da je veljača poznata kao mjesec u kojem ima najviše oboljelih od gripe i prehlade, akcija je bila i više nego uspješna.
I ovog puta zbog nepovoljne razine šećera u krvi te zbog niskog ili povišenog krvnog tlaka šest darivatelja nije moglo dati krv. Ovoj akciji odazvao se još jedan novi darivatelj, a svakom novom akcijom vrški aktiv dobije dva do tri nova člana te se opravdano nazivaju jednim od najboljih aktiva u Zadarskoj županiji. Da je to uistinu tako, posvjedočio je Branko Kolanović, referent pri Crvenom križu koji je rekao da vrški aktiv može biti primjer svim ostalim aktivima.
Oduševljenje odazivom izrazili su dr. Vera Visković i voditelj vrškog aktiva Ringo Božić.
– Zahvalio bih svima onima koji su darovali krv, kao i svima koji su se odazvali, a ovaj put nisu mogli dati krv. Također bih zahvalio i sponzorima Općini Vrsi, tvrtkama Maraš i Sonik, koji su podržali ovu akciju, kao i svima koji su pomogli da priredimo zahvalni obrok. Pozvao bih i ostale mlade ljude koji do sada nisu dali krv da nam se pridruže i svojim dolaskom povećaju broj članova u našem aktivu. Ubuduće ćemo nastojati svakom akcijom postići još bolje rezultate te na taj način još više pridonijeti spašavanju ljudskih života, rekao je voditelj Božić.
Krv su dali: Šime Utković, Ivica Maraš, Matea Vizjak, Vesna Milić, Vedran Utković, Frane Bukva, Katarina Velčić, Katarina Nemarić, Ivica Vukić, Goran Perković, Anđelo Milutin, Ivica Mrkela, Ivan Perinić, Tomislav Kapović, Natali Surić, Ringo Božić, Nenad Milić, Srećko Predovan, Toni Božić, Marko Nemarić, Milan Perković, Toni Maraš, Miro Maraš, Marija Predovan, Srećko Perinić, Lovre Perinić, Frane Perinić, Ive Božić Bruštulinov, Jandre Nemarić, Josip Velčić, Ivan Predovan Pjungo, Judita Zrinka Velčić, Ana Milutin, Ivan Nemarić, Meri Predovan, Leonid Predovan, Branko Milutin, Slavko Vukić, Kornelijo Radobuljac, Silvijo Galić, Ivan Mrkela, Ivan Perinić pok. Mira, Darko Vukić, Šime Modrić, Mateo Matić, Luka Jakovčević, Branimir Vukić, Jandrija Perković, Željko Vukić, Sanja Papić, Mirjana Maraš, Nevenko Stojak, Ivica Nemarić, Šime Predovan Cantin, Ivan Predovan Cantin, Marijana Stojak, Jure Šejić, Ante Predovan, Tihomir Maraš, Lovre Predovan, Ante Utković i Denis Predovan.