Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mijolović: Ovo je bio kiks

Autor: Viktor Bogut

21.02.2010. 23:00
Mijolović: Ovo je bio kiks

Foto: Sebastian GOVORČIN



Morat ćemo naći odgovor na pitanje zašto posljednje dvije godine loše igramo na međunarodnoj sceni
Nisu kuglači Zadra na odgovarajuć način odgovorili njemačkoj Victoriji Bamberg na njihovu terenu i nada da će se dogoditi iznenađenje i da će Zadrani uspjeti u gostima nadoknaditi 2:6 i plasirati se na Final Four Europske lige vrlo brzo se ugasila.
– Loše smo odmah krenuli. Imali smo namjeru od početka krenuti borbeno, fighterski i s tri jaka igrača napraviti prednost pa da ostala tri to pokušaju izdržati, ali nije išlo – analizira trener Zadra Šime Mijolović, no dodaje da su ključni igrači kiksali.
– Luka Ukalović je odigrao loše i tu je već počela pucati naša taktika. Nisu ni ostali reagirali dobro. Krenuli smo kockarski u utakmicu, no to se onda zna vratiti kao Bumerang. Ovaj put se to nama dogodilo.
Samo je Primož Pintarič bio na razini?
– Da. Uspjeli smo njega vratiti u formu i on nam je bio potreban, ali, nažalost, ostali nisu bili dobri.
Ponovno vam se dogodilo da u međunarodnim nastupima ne odigrate dobro?
– Nažalost, to je istina i to moramo analizirati. Nisu igrači preko noći zaboravili kuglati. No kada nastupaš u Europi i to protiv tako jake momčadi kao što je Victoria, onda ne možeš igrati s jednim ili dva igrača. Mora ih najmanje četiri biti na razini, a ostala dva odigrati solidno. U Europskoj ligi ne možeš proći na drugačiji način.
U posljednje dvije sezone niti jednom niste uspjeli dohvatiti završnicu međunarodnog natjecanja? Zašto?
– I na to pitanje moramo naći odgovor. O tome ćemo razmišljati na kraju sezone. Možda je došlo i do jedne vrste zasićenja. Ipak su igrači amateri, a iz godine u godinu stalno putuju, igraju. Osvojili smo pet puta zaredom titulu prvaka Hrvatske i sigurno da cijelo vrijeme ne možeš igrati konstantno dobro. Osim toga i igrači rade u svojim tvrtkama, imaju probleme s plaćama, moraju moliti da ih se pusti na put i onda kad se neke stvari povežu, može doći do pada rezultata. Nama se sada važno usredotočiti na domaće prvenstvo.
A tu stojite vrlo dobro. Vjerojatno ćete ponovo obraniti titulu. No, s obzirom da vas Grad Zadar pomaže znatno više nego što ostali hrvatski konkurenti dobiju od svojih sponzora, može li se reći da je kiks to što dvije godine niste uspjeli doći do završnice međunarodnog natjecanja?
– Da. Kiks je. Kada sezona završi, detaljno ćemo analizirati sezonu i donijeti odluke. No, sad valja stati iza igrača i pokušati dovršiti sezonu na pravi način, a to je s titulom prvaka Hrvatske.
Očekuju vas dva neugodna gostovanja.
– Idemo u goste Bjelovaru i Zanatliji i ako budemo pravi, vjerujem da ih možemo proći neokrznuti. Ako uspijemo izvući pozitivan rezultat, bit će nam lakše dovršiti sezonu – zaključio je Mijolović.


 MARINOVIĆ JUNIORSKI PRVAK


Prošli vikend je u Rijeci održano pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojemu je pobijedio Splićanin u redovima Zadra Hrvoje Marinović sa 1230 srušenih drva. Marinović je slavio ispred igrača Grmoščice Matije Mancea i Marko Tomića iz Konikom Osijeka. Mladi Splićanin je veliki zalog za budućnost Zadra i već sada pokazuje da se radi o kuglaču koji je vrlo blizu odličnih seniorskih igrača. Valja napomenuti da Marinović sve češće dobiva priliku kod trenera Mijolovića.