Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Osamsto kuna za dug koji nije napravio?!

Autor: Boris Kupčak

21.02.2010. 23:00
Osamsto kuna za dug koji nije napravio?!

Foto: A. SITNICA



Kako mogu tražiti da platim kamate ako je glavnica već plaćena, pita se Smolić, pokazujući nam račun s dugovanjem
Božo Smolić, umirovljenik iz Zadra, već godinama se bori protiv Vodovoda. Naime, iako je platio sve račune i već tri puta s njima bio na sudu, gdje je dokazao da je platio dugovanja, još uvijek mu stižu računi s kamatama za nepostojeći dug, tvrdi Božo.
– Prošle godine bio sam na sudu s Vodovodom, oni su me teretili da sam dužan 1.200 kuna za određeno razdoblje. Dokazao sam na sudu da su ti računi plaćeni i Vodovod je povukao tužbu nakon što je kopirao uplatnicu. Odbili su račun koji je bio za platiti, ali još uvijek traže da platim kamate. Kako mogu tražiti da platim kamate ako je glavnica već plaćena, pita se Smolić, pokazujući nam račun s dugovanjem.
Iako je Vodovod povukao tužbu, Božo zahtijeva da mu se objasni i dokaže to što bi trebao platiti. Već dva puta ranije, 2001. i 2003. godine, imao je jednak problem i oba puta tužitelj (Vodovod) je odustao od potraživanja, nakon što je Smolić dokazao da su računi plaćeni.
– Oba su puta pale njihove tužbe. U rješenju piše da povlače tužbu i odustaju od glavnice i kamate, zanima me što oni još traže. S njihovim pravnikom to nisam uspio riješiti i kada nisam mogao drukčije, odlučio sam ispričati priču u medijima, govori Smolić, dodajući da nema dokaza da nije platio račune.
– Mislim da su službenice koje tamo rade aljkave u svom poslu. One meni govore da imam dugovanja, a kada ja pitam koja su to dugovanja i za što, nemaju objašnjenje. Rekao sam da ne priznajem dugovanja za koja ne znam kako su nastala, kaže Smolić, ističući da Vodovod ne poštuje odluke suda.
U više navrata pokušavali smo dobiti informacije o cijelom slučaju u zadarskom Vodovodu, no nitko od odgovornih nije nam uspio dati više informacija.