Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Reljić poražen od Dollawaya

Autor: Roman Morović

21.02.2010. 23:00
Reljić poražen od Dollawaya


Zadarski UFC borac Goran Reljić doživio je jučer prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Na priredbi UFC 110 održanoj u Sydneyu pobijedio ga je Amerikanac CB Dollaway i to jednoglasnom odlukom sudaca (29-28) nakon tri runde po pet minuta borbe. Suci su procijenili da je Reljić bio bolji u prvoj rundi, a Dollaway u preostale dvije, premda su mnogi nakon borbe rekli da je Reljić zapravo bio bolji i zaslužio pobjedu.
Bit će zanimljivo čuti što će o tome reći sam Reljić, kojemu je ovo bila prva borba nakon stanke zbog ozljede leđa. Do sada je imao savršen MMA omjer 8-0, a pobijedio je i u svom UFC debiju prije dvije godine protiv Brazilca Wilsona Gouveie. Dollawayu je ovo bila šesta borba u UFC-u i četvrta pobjeda. U Sydneyu su nastupila još dvojica Hrvata.
Mirko Filipović je tehničkim nokautom po završetku druge runde pobijedio Australca Anthonya Perosha, koji je svega nekoliko dana prije borbe uskočio umjesto Bena Rothwella, dok je Igor Pokrajac poražen od debitanta iz Novog Zelanda Jamesa Te Hune, također tehničkim nokautom u drugoj rundi. Od ostalih borbi, vrijedi izdvojiti pobjedu Brazilca Wanderleia Silve nad Britancem Bispingom jednoglasnom odlukom sudaca, te glavnu borbu večeri u kojoj je Cain Velasquez u prvoj rundi nokautirao legendarnog Brazilca Antonia Rodriga Nogueire, poznatijeg pod nadimkom Minotaur.